Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
Pyré nemusí být jen z brambor. Vyzkoušejte zdravou a velmi chutnou variantu z celeru. Takový krém skvěle doplní uzený hovězí maso.
Celer nakrájíme na kostičky. 2/3 celerových kostek dáme do kastrůlku se smetanou. Osolíme a vaříme doměkka. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré.
Mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce se zbylým celerem a zalijeme vodou. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu. Uzený hovězí jazyk překrojíme na menší kusy a vložíme do horkého vývaru. Jazyk vaříme na mírném ohni zhruba 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Z měkkého jazyka odřízneme kůži a maso nakrájíme na kusy. Kusy jazyka povaříme v omáčce demi glace s lanýžovým olejem.
Na přílohu rozdělíme brokolici a květák na menší růžičky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty. Pak růžičky zeleniny scedíme a krátce orestujeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme.
Na talíř servírujeme celerové pyré, povařený hovězí jazyk a na másle orestovanou zeleninu. Ozdobíme celerovými chipsy a čerstvými bylinkami.
Ingredience:
Celer, smetana, sůl, pepř, mrkev, petržel, celý pepř, nové koření, bobkový list, uzený hovězí jazyk, demi glace, lanýžový olej, celerové chipsy, bylinky
Na přílohu: brokolice, květák, přepuštěné máslo, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Hrdinka z Wimbledonu vedla tajný boj s rakovinou
6 370 zhlédnutí -
Žádná gymnastka zatím Čáslavskou nepřekonala
14 501 zhlédnutí -
Jiří Ovčáček I: Poprvé o soukromí a ne o Zemanovi
61 207 zhlédnutí -
Trik na zabalení na jednu noc. To musíte vidět
59 662 zhlédnutí -
Rozvod Mareše: Moniko, uhni mojí milence
34 365 zhlédnutí -
Tohle nevyšlo: přepadení se sprejem na medvědy
23 915 zhlédnutí -
Adamec: Hůlka je bezcharakterní. Dávno není hvězda
11 341 zhlédnutí -
Udělejte si sami: Ze starého ráfku designový držák nádobí
9 123 zhlédnutí -
Neuvěřitelné: nikdo si nevzal volnou dvoutisícovku
7 153 zhlédnutí -
Raper Paulie Garand vozí v autě pistoli!
49 222 zhlédnutí -
Zloděj v obchodě vytáhl mačetu. Prodavač větší!
70 070 zhlédnutí -
Módní peklo: Napresované kraťásky škodí vám i vašemu okolí
177 562 zhlédnutí -
Česká baletka zaplatila za slávu dvanácti operacemi
37 143 zhlédnutí -
Riskantní tah: Zločinec na útěku vběhl na dálnici
25 230 zhlédnutí -
Tak šel čas s televizními soutěžemi. Chybí vám?
19 780 zhlédnutí -
Krutá výzva. Kdo vydrží se švábem v plynové masce?
10 741 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
3 287 zhlédnutí -
Talentovaná dětská hvězda doplatila na intriky
162 811 zhlédnutí -
5 nejvypjatějších vítězství českých hokejistů
4 984 zhlédnutí -
Chovatel šelem: gepard mě stál půl milionu
8 062 zhlédnutí -
Komu patří toto nadupané Porsche z roku 1992?
32 273 zhlédnutí -
8 nejotravnějších věcí, které dělají lidé v MHD
13 865 zhlédnutí -
Kobra Hany Gregorové je zpět. Budou zase básnit?
9 853 zhlédnutí -
Švehla od dětského hraní utekl a plní si sny
10 764 zhlédnutí -
Co umí psi a žádná jiná zvířata na světě ne?
9 275 zhlédnutí -
Super trik na velký drdol, který uděláte jen z vašich vlasů
106 881 zhlédnutí -
Suchánek a Genzer: Co by bylo, kdyby nebylo sklo?
80 479 zhlédnutí -
Jak zkrátit dobu žehlení na polovinu? Známe trik
46 618 zhlédnutí -
Les sebevrahů u Budějovic. Místo plné legend
21 099 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí