Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
Hrušky nakrájíme na měsíčky a vykrájíme z nich jádřince. Cukr necháme v kastrůlku zkaramelizovat. Přidáme do něj bílé víno. Vložíme hrušky a vaříme 10 minut. Část hrušek odebereme na dekoraci. Ke zbylým hruškám přidáme rozinky a rozmixujeme na pyré. Briošku nakrájíme na plátky a vykrojíme z ní obdélníčky. V pánvi zahřejeme přepuštěné máslo, vložíme obdélníčky briošky a opečeme z obou stran dozlatova. Kachní játra na povrchu lehce nařežeme do mřížky. Zprudka je opečeme z obou stran na pánvi bez tuku. Croisanty vysušíme v troubě. Pak je nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na strouhanku. Na talíř servírujeme plátky karamelizovaných hrušek, opečená kachní játra foie gras, opečenou briošku a hruškové pyré. Posypeme strouhankou z croisantů. Ozdobíme bylinkami.
Ingredience
Hrušky, cukr, bílé víno, brioška, přepuštěné máslo, kachní játra foie gras, croisanty, bylinky na ozdobu
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Zdravé mlsání bez výčitek
24 361 zhlédnutí -
Hrad u Poličky je opředen děsivou legendou
41 644 zhlédnutí -
Obchod s drogami: Tuny kokainu a tisíce mrtvých
3 900 zhlédnutí -
Budovatelské úspěchy a zdravý kolektiv týdne
12 668 zhlédnutí -
Drama při demolici: bagrista na sebe strhl komín
5 555 zhlédnutí -
Česká letuška na Zélandu chce být porodní bábou
8 827 zhlédnutí -
Wow! Takhle vypadá jachta za 12 mega
735 zhlédnutí -
5 zapomenutých hrdinů, kteří změnili dějiny
4 601 zhlédnutí -
Domorodec ze Zélandu zazpíval česky Gottovi
12 470 zhlédnutí -
Není radno pokoušet temné síly na hřbitově
46 086 zhlédnutí -
Obři: 9 nejvyšších lidí světa
10 329 zhlédnutí -
5 nejbrutálnějších zločinů v dějinách
48 481 zhlédnutí -
Naučte se elegantně nalíčit do deseti minut
24 006 zhlédnutí -
Chcete nový účes bez zásahu do starého? Jde to!
13 979 zhlédnutí -
Učastníci slavné bitvy podrobeni dechové zkoušce
5 632 zhlédnutí -
Rosťa Osička: Rvačka ho připravila o kariéru
103 337 zhlédnutí -
Takhle vypadá legendární klub Pacha na Ibize
727 zhlédnutí -
Kulturista Grznár: Beru pervitin a steroidy
106 998 zhlédnutí -
Nebojte se plastů v bytě, jsou žhavým trendem
1 087 zhlédnutí -
Korea. Jídlo v záchodové míse i muzeum hovínek
958 zhlédnutí -
Osud přinesl Zázvorkové úspěch i smrt dcery
30 060 zhlédnutí -
Unikátní odjezd parního vlaku z Hlavního nádraží
2 542 zhlédnutí -
Pás cudnosti, pesar nebo antikoncepční pilulka?
14 901 zhlédnutí -
Za odporné WC v centru Prahy zaplatíte balík
5 526 zhlédnutí -
Cornish rex: kočka s psí povahou a ovčí srstí
8 346 zhlédnutí -
Vytvořte tílko pro princezny. Tereza je fklidu!
4 813 zhlédnutí -
Naháč chtěl masturbovat přímo na policejním autě
20 435 zhlédnutí -
Milena Dvorská přišla o dceru kvůli sektě
10 494 zhlédnutí -
Módní peklo: Leopardí hrůza a modrý soudek
22 597 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 023 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí