Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
Kuřecí prsa, glazovaná zelenina, mrkvové pyré... Za to byste dostali od dietologa jedničku. A přitom je to skvělé chutné jídlo od šéfkuchaře špičkové restaurace.
Ingredience
Kuře, sůl, pepř, olej, máslo, tymián
pyré:
oranžová mrkev, olivový olej, máslo, cukr, šalotka, smetana
glazovaná zelenina:
oranžová mrkev, fialová mrkev, cukrové lusky, voda, máslo, sůl, cukr, pepř, zelené fava fazole
Postup
Nejdřív připravíme kuřecí prso. Maso osolíme, opepříme. Kuře opečeme v oleji s máslem z obou stran. Pak posypeme tymiánem, dáme do trouby a pečeme 10 minut při 180°C.
Na pyré nakrájíme oranžovou mrkev na kostičky. Opečeme je na oleji s máslem. Lehce pocukrujeme a zkaramelizujeme. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a ještě restujeme. Pak přidáme smetanu a na mírném ohni uvaříme do měkka. Pak rozmixujeme na pyré a dochutíme solí.
Na glazovanou zeleninu nakrájíme žlutou mrkev na kolečka silná 1,5 cm a vypíchneme z nich válečky. Odkrojky můžeme použít do pyré. Fialovou mrkev nakrájíme na trojúhelníčky. Mrkev vaříme v osolené vodě 8 minut. Přidáme cukrové lusky a ještě velmi krátce povaříme. Pak vše scedíme a zchladíme ve vodě s ledem. V pánvi svaříme trochu vody s máslem, solí, cukrem a pepřem. Do glazé vložíme osušenou zeleninu a krátce prohřejeme. Můžete přidat i zelené fava fazole.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
V-LOG: Létáme vysoko nad zemí
18 079 zhlédnutí -
Matěj Ruppert: Pro rodinu jedině třílitr
113 801 zhlédnutí -
Proměna: jak na zničené vlasy z domácího barvení?
37 498 zhlédnutí -
Uvízl vám špunt v lahvi? Víme, jak s ním ven
110 340 zhlédnutí -
Viktor Pešta - zápasník MMA
6 516 zhlédnutí -
Raper Paulie Garand vozí v autě pistoli!
49 222 zhlédnutí -
V jakých situacích vás zachrání paralyzér?
7 933 zhlédnutí -
Užít Mallorcu. Pády na surfu v umělých vlnách
7 521 zhlédnutí -
Kajínkova vězeňská láska: Jirka mi poslal velké peníze
26 915 zhlédnutí -
Tohle vidět nechcete. Slizké disko video s Ewou
13 728 zhlédnutí -
Petr Zvěřina na ulici: žebrání o jídlo
17 012 zhlédnutí -
I ve slavné Obecné škole se najde pár chyb
14 032 zhlédnutí -
Suchánek a Genzer: Co by bylo, kdyby nebyla černá
145 167 zhlédnutí -
Přešlapy slavných pro módní masochisty
20 611 zhlédnutí -
Užít si Chorvatsko. Plachtění i kolize se záchodem
593 zhlédnutí -
Zloděj vykradl loď, pak se utopil při útěku
28 222 zhlédnutí -
Unikátní záběry: Češi jdou do války s Hitlerem
22 604 zhlédnutí -
Kopl policistu mezi nohy. Zle na to doplatil
33 442 zhlédnutí -
Vandal zaútočil na symbol olympiády. Dostal lekci
38 181 zhlédnutí -
Marvanova tajemství: smrt milenky a skrývaná dcera
44 115 zhlédnutí -
Nový život: 37 kilo dole a radikální změna vlasů
111 697 zhlédnutí -
Toto je rozdíl mezi správnou a špatnou podprsenkou
166 300 zhlédnutí -
Když na fotbal, tak jedině na Tomáše Rosického
802 zhlédnutí -
Jednoduché kuře z pečící mísy
9 514 zhlédnutí -
Proč ženě za volantem nikdy nepouštět rádio
150 827 zhlédnutí -
Slavný japanolog odmítl roli ve Formanově filmu
8 234 zhlédnutí -
Brutální Liazka Macíka Jr. Třináctilitr a 950 koní
34 117 zhlédnutí -
Filmové omyly: 8 chyb, které vám v Císařovi unikly
86 280 zhlédnutí -
Záchod s top výhledem na vrcholky slovenských hor
6 644 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 179 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 023 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 096 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí