iDNES.tv

  • Zpravodajství
  • Živě
  • Slow
  • Pořady
  • Rozstřel
  • iDNES KINO

  • Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami

    Kuřecí prsa, glazovaná zelenina, mrkvové pyré... Za to byste dostali od dietologa jedničku. A přitom je to skvělé chutné jídlo od šéfkuchaře špičkové restaurace.

    Ingredience
    Kuře, sůl, pepř, olej, máslo, tymián

    pyré:
    oranžová mrkev, olivový olej, máslo, cukr, šalotka, smetana

    glazovaná zelenina:

    oranžová mrkev, fialová mrkev, cukrové lusky, voda, máslo, sůl, cukr, pepř, zelené fava fazole

    Postup
    Nejdřív připravíme kuřecí prso. Maso osolíme, opepříme. Kuře opečeme v oleji s máslem z obou stran. Pak posypeme tymiánem, dáme do trouby a pečeme 10 minut při 180°C.

    Na pyré nakrájíme oranžovou mrkev na kostičky. Opečeme je na oleji s máslem. Lehce pocukrujeme a zkaramelizujeme. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a ještě restujeme. Pak přidáme smetanu a na mírném ohni uvaříme do měkka. Pak rozmixujeme na pyré a dochutíme solí.

    Na glazovanou zeleninu nakrájíme žlutou mrkev na kolečka silná 1,5 cm a vypíchneme z nich válečky. Odkrojky můžeme použít do pyré. Fialovou mrkev nakrájíme na trojúhelníčky. Mrkev vaříme v osolené vodě 8 minut. Přidáme cukrové lusky a ještě velmi krátce povaříme. Pak vše scedíme a zchladíme ve vodě s ledem. V pánvi svaříme trochu vody s máslem, solí, cukrem a pepřem. Do glazé vložíme osušenou zeleninu a krátce prohřejeme. Můžete přidat i zelené fava fazole.

    Sezónní kuchařka s AvantGarde

    Režie: Matěj Liška

    Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda

    Střih: Miloslav Liška

    © 2016 MAFRA, a.s.

    Další epizody

    PŘEJÍT NA ÚVODNÍ STRÁNKU iDNES.cz