Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
Kapusta ve špenátové palačince zní opravdu netradičně. Avšak společně s na másle pečeným candátem, zjistíte o jak dokonalou kombinaci jde.
Smetanová kapusta v palačince s candátem a omáčkou
Kapustu nakrájíme na menší kostky. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku a přidáme nakrájenou kapustu. Krátce orestujeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 40 minut, až bude kapusta měkká.
Na palačinkové těsto rozmixujeme ponorným mixérem mléko, vejce, hladkou mouku a špenátové listy. Po odležení z něj usmažíme palačinku.
Na čabajkovou omáčku orestujeme čabajku nakrájenou na nudličky. Zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol. Pak zalijeme demi glace, opepříme a necháme na mírném ohni zredukovat.
Kůži na filetu candáta nařízneme. Filet osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme olej s máslem. Vložíme filet kůží dolu a opékáme asi 2 minuty.
Při servírování zabalíme do palačinky smetanovou kapustu. Na talíři k naplněné palačince přidáme orestovaného candáta, orestovaný kadeřávek a rozebranou růžičkovou kapustu. Přelijeme čabajkovou omáčkou. Ozdobíme koprem a výhonky.
Ingredience:
Kapustu, máslo, nakrájenou šalotku, smetanu, sůl, pepř
Na palačinku: mléko, vejce, hladkou mouku, špenátové listy, máslo na smažení
Na čabajkovou omáčku: čabajku, bílé víno, demi glace, pepř
Na dokončení a ozdobu: filet candáta s kůží, sůl, pepř, olivový olej, máslo, kadeřávek a růžičkovou kapustu, kopr a výhonky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Matka násilně zemřelé Anety vyhlásila válku policii
73 398 zhlédnutí -
Hvězdný dětský herec navrhl Karlův most v Číně
14 722 zhlédnutí -
Udělejte si designovou šperkovnici za pár korun
6 409 zhlédnutí -
Počítač zmasakrovaný 15 tunovým válcem
40 844 zhlédnutí -
Do sebevraha s puškou naboural policista autem
8 834 zhlédnutí -
Školka za 20 000 měsíčně. Čekací doba půl roku
141 505 zhlédnutí -
Je lepší děti řezat vařečkou, nebo nic neřešit?
9 475 zhlédnutí -
Muž sáhl dívce na zadek. Okamžitě na to doplatil
71 501 zhlédnutí -
Naučte se elegantně nalíčit do deseti minut
24 007 zhlédnutí -
Česká fotografka svými snímky dobyla svět
8 685 zhlédnutí -
Exkluzivní záběry Farné z hodiny zpěvu
6 843 zhlédnutí -
Dejdar: V Učiteli tance jsem se učil tancovat
7 473 zhlédnutí -
Lednice, televize, střižna... Monstrum Ewy Farne
43 523 zhlédnutí -
Nikdy nebyla u kadeřníka. Jak dopadla proměna?
43 941 zhlédnutí -
Jak jsme překonali sami sebe
37 212 zhlédnutí -
Poslední český upír může znovu ožít
22 907 zhlédnutí -
5 věcí, které tatínkové maminkám prostě neříkají
37 151 zhlédnutí -
Jiří Prskavec a nejvtipnější zrychlení z 0 na 50
26 754 zhlédnutí -
6 tipů, jak bojovat s podzimními nemocemi
2 135 zhlédnutí -
10 překvapivých plus a mínus o pivu
33 660 zhlédnutí -
Lenka: Egyptská láska skončila po měsíci svatbou
12 660 zhlédnutí -
Ujít pochod Praha-Prčice není jen tak. Máte na to?
8 842 zhlédnutí -
Chile: co musíte vidět a kde se nejlíp vykoupat
8 194 zhlédnutí -
Sexy nohy Plíškové dobývají internet
35 593 zhlédnutí -
Krádež benzínu z cizího auta se nevyplatila
66 007 zhlédnutí -
5 nejlínějších psích plemen. S těmi se nezapotíte
49 407 zhlédnutí -
3 tipy na drinky z mrazáku. Tereza je fklidu!
3 835 zhlédnutí -
Tragédie v Lopeníku: Bez rozsudku a zase u policie
7 641 zhlédnutí -
I takhle to vypadá když se na natáčení nedaří
9 333 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 024 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 032 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí