Kapusta ve špenátové palačince zní opravdu netradičně. Avšak společně s na másle pečeným candátem, zjistíte o jak dokonalou kombinaci jde.
Smetanová kapusta v palačince s candátem a omáčkou
Kapustu nakrájíme na menší kostky. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku a přidáme nakrájenou kapustu. Krátce orestujeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 40 minut, až bude kapusta měkká.
Na palačinkové těsto rozmixujeme ponorným mixérem mléko, vejce, hladkou mouku a špenátové listy. Po odležení z něj usmažíme palačinku.
Na čabajkovou omáčku orestujeme čabajku nakrájenou na nudličky. Zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol. Pak zalijeme demi glace, opepříme a necháme na mírném ohni zredukovat.
Kůži na filetu candáta nařízneme. Filet osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme olej s máslem. Vložíme filet kůží dolu a opékáme asi 2 minuty.
Při servírování zabalíme do palačinky smetanovou kapustu. Na talíři k naplněné palačince přidáme orestovaného candáta, orestovaný kadeřávek a rozebranou růžičkovou kapustu. Přelijeme čabajkovou omáčkou. Ozdobíme koprem a výhonky.
Ingredience:
Kapustu, máslo, nakrájenou šalotku, smetanu, sůl, pepř
Na palačinku: mléko, vejce, hladkou mouku, špenátové listy, máslo na smažení
Na čabajkovou omáčku: čabajku, bílé víno, demi glace, pepř
Na dokončení a ozdobu: filet candáta s kůží, sůl, pepř, olivový olej, máslo, kadeřávek a růžičkovou kapustu, kopr a výhonky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |