iDNES.tv

  • Zpravodajství
  • Živě
  • Slow
  • Pořady
  • Rozstřel
  • iDNES KINO

  • Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou

    Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou, která se hodí nejen k marinovanému kachnímu prsu. Tento recept se i u vás stane oblíbeným, nejen svátečním jídlem.

    Šalotková marmeláda s marinovanými kachními prsy

    Oloupanou šalotku nakrájíme nahrubo. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr, pak vsypeme šalotku. Po chvilce přidáme červené víno a balzamiko a necháme vařit, až vše zhoustne na marmeládu.

    Očištěné kachní prso opečeme na pánvi ze strany kůže. Po opečení ho v míse zasypeme cukrem smíchaným se solí, natrhaný tymiánem a rozmarýnem a necháme 48 hodin marinovat v chladu.

    Na arašídovou drobenku smícháme nasekané oříšky, arašídové máslo, hladkou mouku a cukr. Směs rozprostřeme na plech a pečeme 20 minut na 180°C.

    Namarinované kachní prso nakrájíme na velmi slabé plátky a naskládáme je na talíř. Posypeme drobenkou, obložíme salátovými listy a doplníme šalotkovou marmeládou.

    Ingredience:
    Na šalotkovou marmeládu: šalotku, cukr krupici, červené víno, balzamikový ocet

    Na marinované prso: kachní prso, cukr, sůl, tymián, rozmarýn

    Na drobenku: lískové oříšky, arašídové máslo, hladkou mouku a cukr

    Na servírování směs salátových listů

    Sezónní kuchařka s AvantGarde

    Režie: Matěj Liška

    Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda

    Střih: Miloslav Liška

    © 2016 MAFRA, a.s.

    Další epizody

    PŘEJÍT NA ÚVODNÍ STRÁNKU iDNES.cz