Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou, která se hodí nejen k marinovanému kachnímu prsu. Tento recept se i u vás stane oblíbeným, nejen svátečním jídlem.
Šalotková marmeláda s marinovanými kachními prsy
Oloupanou šalotku nakrájíme nahrubo. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr, pak vsypeme šalotku. Po chvilce přidáme červené víno a balzamiko a necháme vařit, až vše zhoustne na marmeládu.
Očištěné kachní prso opečeme na pánvi ze strany kůže. Po opečení ho v míse zasypeme cukrem smíchaným se solí, natrhaný tymiánem a rozmarýnem a necháme 48 hodin marinovat v chladu.
Na arašídovou drobenku smícháme nasekané oříšky, arašídové máslo, hladkou mouku a cukr. Směs rozprostřeme na plech a pečeme 20 minut na 180°C.
Namarinované kachní prso nakrájíme na velmi slabé plátky a naskládáme je na talíř. Posypeme drobenkou, obložíme salátovými listy a doplníme šalotkovou marmeládou.
Ingredience:
Na šalotkovou marmeládu: šalotku, cukr krupici, červené víno, balzamikový ocet
Na marinované prso: kachní prso, cukr, sůl, tymián, rozmarýn
Na drobenku: lískové oříšky, arašídové máslo, hladkou mouku a cukr
Na servírování směs salátových listů
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |