Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
Chcete potěšit své blízké jejich oblíbeným dezertem a zároveň je překvapit nevšední kulinářskou kreací? Udělejte jim rozebraný závin s konfitem z jablek.
Ingredience
Krupicový cukr, bílé víno, jablka Granny Smith, listové těsto, vejce na potření, moučkový a vanilkový cukr na obalení, plnotučný tvaroh, moučkový cukr, mletá skořice, smetana, restované vlašské ořechy, máta na ozdobu, na karamelovou omáčku: karamel z karamelizovaných jablek, smetana
Postup
Krupicový cukr roztavíme na karamel. Karamel zalijeme bílým vínem a necháme chvilku svařit. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Vložíme do karamelu a při nízké teplotě 5 minut v karamelu dusíme. Pak jablka vyndáme z karamelu a necháme okapat na ubrousku.
Listové těsto rozválíme na tenkou placku. Nakrájíme na proužky asi 0,5 cm široké. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehanými vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 5 minut, dozlatova. Po upečení tyčinky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Rozšleháme tvaroh a moučkovým cukrem, mletou skořicí a smetanou.
Na karamelovou omáčku použijeme karamel z jablek, přidáme smetanu a necháme svařit na hustou omáčku.
Na talíř servírujeme skořicový tvaroh, v karamelu konfitovaná jablka, karamelovou omáčku a tyčinky z listového těsta a podrcené vlašské ořechy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
3 047 zhlédnutí -
Filmové chyby: Černí baroni a nezapomenutelné hlášky
24 404 zhlédnutí -
Challenge: Bojovníci MMA versus Lego
14 897 zhlédnutí -
10 neuvěřitelných schopností zvířat
65 524 zhlédnutí -
Úžasný jeskynní systém měl sloužit jako obří septik
15 121 zhlédnutí -
Zdravá svačina do školy
6 491 zhlédnutí -
Kopřivová mění chování a má to jeden důvod
86 775 zhlédnutí -
Milenec Gregorové: Podvod s novináři a zásnubní trik
80 271 zhlédnutí -
Ovce nejsou primitivní. Chcete vědět proč?
4 912 zhlédnutí -
400 přestupků a 150 km/h po Praze? V Česku jde vše
106 140 zhlédnutí -
Mladá Češka vězněm v Číně
18 577 zhlédnutí -
Vzpomínáte? Socialistické pořady pro děti a mládež
39 319 zhlédnutí -
Padej domů! Matka zfackovala demonstranta
19 236 zhlédnutí -
Uvízl vám špunt v lahvi? Víme, jak s ním ven
110 345 zhlédnutí -
Pravé, nebo umělé? Melouny, které zbořily Instagram
36 876 zhlédnutí -
TOP 6 psích hvězd: kvůli slávě končí na ulici
5 466 zhlédnutí -
V-LOG: Lyžujeme na vodě
19 034 zhlédnutí -
Šok v Indii: Po kancelářích se toulal leopard
7 922 zhlédnutí -
7 věcí, které Čechům na Zélandu nejvíce vadí
32 608 zhlédnutí -
Jak zabalit dárek? Máme pár tipů
16 533 zhlédnutí -
Jak se vyrábějí luxusní hodinky Prim
12 506 zhlédnutí -
Zloději vběhli policistům přímo do náruče
12 367 zhlédnutí -
Radka Máchová: První dáma letecké akrobacie
8 140 zhlédnutí -
6 nejtlustších lidí na světě
45 290 zhlédnutí -
Alkoholová jízda kamionem i autobusem
8 163 zhlédnutí -
8 nejspolehlivějších znaků, že se druhým líbíme
291 945 zhlédnutí -
Kam vede zhoubná posedlost zdravou výživou
25 965 zhlédnutí -
Petr Zvěřina: Je na dně a soudí se o cizí dítě
66 879 zhlédnutí -
Když vyváření dětem skončí u rohlíku
7 293 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 024 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 032 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí