Opravdu skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání. Vyzkoušejte pěnu z bílé čokolády s ořechovou oplatkou a rybízovou omáčkou. Čeká vás nepopsatelný chuťový zážitek.
Ořechová oplatka s pěnou z bílé čokolády a rybízovou omáčkou
Na ořechovou oplatku vyšleháme polovinu bílků s moučkovým cukrem a druhou polovinu s krupicovým cukrem. Oba sněhy dáme do mísy, přidáme nasekané vlašské ořechy a promícháme. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. Pak oplatku necháme vychladit a nakrájíme na menší kousky.
Na čokoládovou pěnu zahřejeme smetanu, a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Pak směs dáme do sifonové lahve a necháme vychladit 2 hodiny.
Na rybízovou omáčku dáme do kastrolu ovoce. Přidáme trochu vody a krupicový cukr a necháme 10 minut vařit. Mezi tím dáme marinovat fík do červeného vína.
Na talíř servírujeme rybízovou omáčku, čokoládovou pěnu, kousky oplatky a marinované fíky. Ozdobíme rybízem, mátou, jedlými květy a sekanými ořechy.
Ingredience
na ořechovou oplatku: bílky, moučkový cukr, krupicový cukr, vlašské ořechy
na čokoládovou pěnu: smetanu, bílou čokoládu
na rybízovou omáčku: rybíz, vodu, krupicový cukr
na dokončení: marinované fíky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |