Šéfkuchař restaurace AvantGarde Petr Vlásek přichází se svým dokonale vyváženým receptem na Marinovanou červenou řepu s kroketami z kozího sýra.
Ingredience
červená řepa
voda
červený vinný ocet
cukr
nové koření
hřebíček
olivový olej
majonéza
salátové listy
Krokety: kozí sýr
pepř
sůl
hladká mouka
vejce
panko strouhanka
olej na smažení
Na nálev svaříme vodu s červeným vinným octem, cukrem, novým kořením, celou skořicí a hřebíčkem.
Řepu očistíme, nakrájíme na plátky a vykrájíme z nich kolečka. Zbylé ořezy řepy nakrájíme kousky, ze kterých budeme připravovat pyré.
Vroucí nálev scedíme a rozdělíme do dvou kastrůlků. V jednom povaříme vykrájená kolečka řepy. V druhém uvaříme doměkka kousky na pyré.
Mezi tím připravíme krokety z kozího sýra. Kozí sýr nakrájíme na kousky a v misce rozmačkáme. Dochutíme ho pepřem a solí. Rozmícháme a vytvarujeme kuličky. Obalíme je v mouce, vejci a panko strouhance a usmažíme v oleji.
Uvařené kousky řepy scedíme z nálevu a rozmixujeme na pyré.
Nálev z řepy zredukujeme. Část vyšleháme s olejem na dresink. V dresinku 20 minut marinujeme uvařená kolečka.
Majonézu smícháme se zbytkem zredukovaného nálevu.
Pak servírujeme krokety z kozího sýra s červenou řepou, pyré, majonézou a salátovými listy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |