Bramborovo-chlebové knedlíky s hovězím na víně
První díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. V hlavní roli je legendární Zábrdovický chléb, ze kterého připravíme chutnou večeři nebo slavnostní oběd.
K našim knedlíkům doporučujeme podávat hovězí líčka na červeném víně podle tohoto receptu:
4 lžíce olivového oleje
3 – 4 hovězí líčka (celkem 1 – 1,2kg)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1/2 menšího celeru, 4 mrkve a 2 petržele, nakrájené na kostičky
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
1 bobkový list, po 5 kuličkách černého pepře a nového koření
2 lžíce rajského protlaku
1 litr kvalitního červeného vína
700 ml hovězího vývaru
1 lžíce krupicového cukru
Na ozdobu
1 snítka čerstvého tymiánu
lístky salátu
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozehřátém oleji dohněda, poté líčka vyjmeme na talíř. Do hrnce nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme dozlatova. Pak přidáme cibuli, česnek a opečeme dočervena. Dochutíme divokým kořením, tymiánem, rozmarýnem, rajským protlakem a mícháme ještě minutu. Zalijeme vínem, přivedeme k varu a vyvaříme asi o třetinu.
Do hrnce vrátíme opečená líčka a zalijeme vývarem. Přiklopíme, troubu předehřejeme na 140°C a poté pečeme asi 2 hodiny doměkka. Hotová líčka vyjmeme na talíř a omáčku přecedíme přes jemné síto. Podle chuti dosolíme a opepříme, případně lehce osladíme, aby omáčka získala ještě lepší chuť.
Podáváme se Zábrdovickými bramborovo-chlebovými knedlíky. Nakonec ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a lístky salátu.
Dobrou chuť přeje
Penam
Další videa
-
-
6 snadných triků, jak se zbavit stydlivosti
15 531 zhlédnutí -
Éčka v potravinách. Je panika oprávněná?
2 339 zhlédnutí -
Funkční protiatomový kryt: WC, sprchy i márnice
2 683 zhlédnutí -
Zloděj se zasekl v okně, policie si ho vychutnala
37 089 zhlédnutí -
Sibiřská kočka: mazlíček s kouzlem divokého zvířete
17 238 zhlédnutí -
Souboj tvrďáků: tělo vs vodní dělo
10 237 zhlédnutí -
Ivan Jonák: Z vrcholu na úplné dno
54 780 zhlédnutí -
Po úmrtí se v domě majitelů zastavil čas
108 170 zhlédnutí -
Zpěvačka Martinová přežila vážnou nehodu i nemoc
6 600 zhlédnutí -
Namontovat kování na dveře? To zvládnete!
3 810 zhlédnutí -
Lokomotiva udělala salto a skončila v řece
50 453 zhlédnutí -
U Pelhřimova je nejvyšší stavba, je to stožár
14 428 zhlédnutí -
Jak vzniká dokonalá zbraň? S italskou precizností
11 433 zhlédnutí -
Kila navíc nevadí, chybějící podprsenka ano
105 895 zhlédnutí -
Publicista Motl: Máme šanci pochopit Baarovou
34 314 zhlédnutí -
Top 8 psích plemen, která se hodí do kabelky
10 266 zhlédnutí -
70 dní na motorce v australské poušti
11 673 zhlédnutí -
Přepadení nevyšlo, ukončil ho veterán z Iráku
87 351 zhlédnutí -
Neuvěřitelný útěk z vězení: muž prchal záchodem
84 101 zhlédnutí -
Jak mít krásně lesklé vlasy? Tady je návod
20 265 zhlédnutí -
Závislost na plastice: zdeformovaná těla za miliony
23 587 zhlédnutí -
Užít si Mallorcu. Nakoukněte do super letní vily
1 642 zhlédnutí -
Miss Jandová je na psychiatrii: Mohly za to dluhy?
69 870 zhlédnutí -
I takhle to vypadá když se na natáčení nedaří
9 333 zhlédnutí -
6 zvířat, která tu za sto let nemusí být
2 598 zhlédnutí -
U Moravské Třebové byl za války lágr pro těhotné
14 151 zhlédnutí -
Stylistka vrací úder - reakce na hejty diváků
33 631 zhlédnutí -
Okouzlete stylem 30. let. Udělejte si super účes
24 179 zhlédnutí -
Půlka zadku z kalhot? To opravdu není sexy
126 473 zhlédnutí
-
Mouka, vejce, čokoláda. Luxusní dezert za moment
11 297 zhlédnutí -
Luxusní žemlovka z vánočky za pár minut
10 527 zhlédnutí -
Koláč s lososem. Rychlá delikatesa hodna Michelina
6 372 zhlédnutí
-
Rychle a jednoduše. Špekový knedlík z veky
10 308 zhlédnutí -
Nečekaná návštěva? Sladké potěšení během okamžiku
8 297 zhlédnutí -
Za pár minut. Lahůdka ze surovin, co má každý doma
12 956 zhlédnutí -
Výtečná chlebová polévka během okamžiku
9 848 zhlédnutí -
Vánoční kachna na sladko
8 153 zhlédnutí