Další videa
-
-
Krále Šumavy nezastřelili. Dožil se 71 let
52 628 zhlédnutí -
Růžová horečka: když nemají celebrity doma zrcadlo
16 514 zhlédnutí -
Bojují s nemocí, přišly o vlasy. Pomoci může každý
3 288 zhlédnutí -
Módní peklo: Ubrus místo sukně i odhalený zadeček
130 844 zhlédnutí -
Jak léčí šamani v Amazonském pralese?
3 422 zhlédnutí -
Po vlasové proměně přišel šok. Co na to říkáte?
613 767 zhlédnutí -
Petr Máchal a princezna Adélka: láska na place?
28 540 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 041 zhlédnutí -
Šatník správné české ženy. Tímto se neinspirujte
49 439 zhlédnutí -
Tajemný areál u Klatov je opředen mnoha záhadami
15 860 zhlédnutí -
Yemi překonal domácí násilí a dobyl svět
11 863 zhlédnutí -
Olympijský vítěz Krpálek a jeho luxusní BMW X5
30 980 zhlédnutí -
Mirai: objev roku bouři ustál a Slavíky nevrací
6 224 zhlédnutí -
S principálem JOO exkluzivně do zákulisí cirkusu
3 117 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš českou hvězdu?
1 074 zhlédnutí -
Limitovaná edice nevkusu: zachrání to obří ňadra?
19 644 zhlédnutí -
Naučte se stínování – základ večerního líčení
13 093 zhlédnutí -
To musíte vidět: Důchodkyně vypráskala šest ozbrojených lupičů!
80 140 zhlédnutí -
Nostalgie při přestávce s koťaty. Pamatujete?
6 947 zhlédnutí -
Cínový důl v Krušných horách: nechráněný unikát
5 011 zhlédnutí -
Martin Zach: Vyhrál Muže roku, druhý den ochrnul
114 486 zhlédnutí -
Úžasný jeskynní systém měl sloužit jako obří septik
15 103 zhlédnutí -
Je drsné vidět oko zevnitř. Zvládnete to?
12 697 zhlédnutí -
A bude hůř! Černou dírou tam a bílou ven
5 480 zhlédnutí -
Petra: Zapomněla jsem, jaké je mít vlasy
4 557 zhlédnutí -
Co umí psi a žádná jiná zvířata na světě ne?
9 222 zhlédnutí -
Jak dlouho trvá šestinedělí?
35 755 zhlédnutí -
10 překvapivých faktů o jídle. Víte, co jíte?
33 171 zhlédnutí
Bramborovo-chlebové knedlíky s hovězím na víně
- Počet zhlédnutí: 8 067
- Přehrát všechny epizody
- Stránka pořadu
- Sdílejte:Facebook
První díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. V hlavní roli je legendární Zábrdovický chléb, ze kterého připravíme chutnou večeři nebo slavnostní oběd.
K našim knedlíkům doporučujeme podávat hovězí líčka na červeném víně podle tohoto receptu:
4 lžíce olivového oleje
3 – 4 hovězí líčka (celkem 1 – 1,2kg)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1/2 menšího celeru, 4 mrkve a 2 petržele, nakrájené na kostičky
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
1 bobkový list, po 5 kuličkách černého pepře a nového koření
2 lžíce rajského protlaku
1 litr kvalitního červeného vína
700 ml hovězího vývaru
1 lžíce krupicového cukru
Na ozdobu
1 snítka čerstvého tymiánu
lístky salátu
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozehřátém oleji dohněda, poté líčka vyjmeme na talíř. Do hrnce nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme dozlatova. Pak přidáme cibuli, česnek a opečeme dočervena. Dochutíme divokým kořením, tymiánem, rozmarýnem, rajským protlakem a mícháme ještě minutu. Zalijeme vínem, přivedeme k varu a vyvaříme asi o třetinu.
Do hrnce vrátíme opečená líčka a zalijeme vývarem. Přiklopíme, troubu předehřejeme na 140°C a poté pečeme asi 2 hodiny doměkka. Hotová líčka vyjmeme na talíř a omáčku přecedíme přes jemné síto. Podle chuti dosolíme a opepříme, případně lehce osladíme, aby omáčka získala ještě lepší chuť.
Podáváme se Zábrdovickými bramborovo-chlebovými knedlíky. Nakonec ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a lístky salátu.
Dobrou chuť přeje
Penam
Tvoříme příběh pečiva : další epizody
-
Mouka, vejce, čokoláda. Luxusní dezert za moment
11 275 zhlédnutí -
Luxusní žemlovka z vánočky za pár minut
10 112 zhlédnutí -
Koláč s lososem. Rychlá delikatesa hodna Michelina
6 362 zhlédnutí
-
Rychle a jednoduše. Špekový knedlík z veky
9 996 zhlédnutí -
Nečekaná návštěva? Sladké potěšení během okamžiku
8 277 zhlédnutí -
Za pár minut. Lahůdka ze surovin, co má každý doma
12 942 zhlédnutí -
Výtečná chlebová polévka během okamžiku
9 437 zhlédnutí -
Vánoční kachna na sladko
8 145 zhlédnutí
Vložte video do stránky:
Nejnovější videa

