Další videa
-
-
Muž z ISIS chtěl ukrást vlajku, dostal raketou
40 651 zhlédnutí -
Ester Ledecká ve svém Audi závodí a pálí gumy
136 929 zhlédnutí -
Práce snů: pandí chůva a testovač vibrátorů
4 391 zhlédnutí -
Na motorce z Aše do Aše za 10 dnů v 10 minutách
4 591 zhlédnutí -
Kolik má člověk v krvi zlata?
7 329 zhlédnutí -
Nejznámější české vynálezy, které změnily svět
5 927 zhlédnutí -
Filmové chyby: Jak vytrhnout velrybě stoličku
24 018 zhlédnutí -
Holým zadkem v úlu. Šílená sázka o tisíc dolarů
12 657 zhlédnutí -
Strašidelná průhlednost a další módní peklo z ulic
21 088 zhlédnutí -
Mravenčí války jsou stejně děsivé jako ty lidské
33 001 zhlédnutí -
Zloději vběhli policistům přímo do náruče
12 323 zhlédnutí -
Nejinteligentnější psí plemena? Top 6
90 012 zhlédnutí -
Brutální Liazka Macíka Jr. Třináctilitr a 950 koní
33 862 zhlédnutí -
Suchánek a Genzer. Co by bylo, kdyby nebyl papír
83 512 zhlédnutí -
Je libo dupačky za 40 tisíc? Žádný problém
49 890 zhlédnutí -
Welsh Corgi Pembroke: pes, který učaroval královně
3 904 zhlédnutí -
České živé pochodně. Muži, kteří následovali Palacha
14 039 zhlédnutí -
V-LOG: Držkopády na wakeboardu
18 416 zhlédnutí -
Šplh na laně v rytířské zbroji. Kdo to dokázal?
39 655 zhlédnutí -
Krutá výzva. Kdo vydrží se švábem v plynové masce?
10 713 zhlédnutí -
Co by bylo, kdyby na světě nebyly hřebíky
162 808 zhlédnutí -
Lednice, televize, střižna... Monstrum Ewy Farne
43 354 zhlédnutí -
Tasil na policisty. Kolik sekund ještě žil?
57 599 zhlédnutí -
Kdyby Češi bojovali: jaká by byla válka s Hitlerem?
178 445 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš známou osobnost?
1 104 zhlédnutí -
Poklad na Trutnovsku stále čeká na objevení
13 372 zhlédnutí
Bramborovo-chlebové knedlíky s hovězím na víně
- Počet zhlédnutí: 8 057
- Přehrát všechny epizody
- Stránka pořadu
- Sdílejte:Facebook
První díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. V hlavní roli je legendární Zábrdovický chléb, ze kterého připravíme chutnou večeři nebo slavnostní oběd.
K našim knedlíkům doporučujeme podávat hovězí líčka na červeném víně podle tohoto receptu:
4 lžíce olivového oleje
3 – 4 hovězí líčka (celkem 1 – 1,2kg)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1/2 menšího celeru, 4 mrkve a 2 petržele, nakrájené na kostičky
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
1 bobkový list, po 5 kuličkách černého pepře a nového koření
2 lžíce rajského protlaku
1 litr kvalitního červeného vína
700 ml hovězího vývaru
1 lžíce krupicového cukru
Na ozdobu
1 snítka čerstvého tymiánu
lístky salátu
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozehřátém oleji dohněda, poté líčka vyjmeme na talíř. Do hrnce nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme dozlatova. Pak přidáme cibuli, česnek a opečeme dočervena. Dochutíme divokým kořením, tymiánem, rozmarýnem, rajským protlakem a mícháme ještě minutu. Zalijeme vínem, přivedeme k varu a vyvaříme asi o třetinu.
Do hrnce vrátíme opečená líčka a zalijeme vývarem. Přiklopíme, troubu předehřejeme na 140°C a poté pečeme asi 2 hodiny doměkka. Hotová líčka vyjmeme na talíř a omáčku přecedíme přes jemné síto. Podle chuti dosolíme a opepříme, případně lehce osladíme, aby omáčka získala ještě lepší chuť.
Podáváme se Zábrdovickými bramborovo-chlebovými knedlíky. Nakonec ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a lístky salátu.
Dobrou chuť přeje
Penam
Tvoříme příběh pečiva : další epizody
-
Mouka, vejce, čokoláda. Luxusní dezert za moment
11 266 zhlédnutí -
Luxusní žemlovka z vánočky za pár minut
9 861 zhlédnutí -
Koláč s lososem. Rychlá delikatesa hodna Michelina
6 351 zhlédnutí
-
Rychle a jednoduše. Špekový knedlík z veky
9 972 zhlédnutí -
Nečekaná návštěva? Sladké potěšení během okamžiku
8 269 zhlédnutí -
Za pár minut. Lahůdka ze surovin, co má každý doma
12 928 zhlédnutí -
Výtečná chlebová polévka během okamžiku
9 416 zhlédnutí -
Vánoční kachna na sladko
8 138 zhlédnutí
Vložte video do stránky:
Nejnovější videa

