Bramborovo-chlebové knedlíky s hovězím na víně
První díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. V hlavní roli je legendární Zábrdovický chléb, ze kterého připravíme chutnou večeři nebo slavnostní oběd.
K našim knedlíkům doporučujeme podávat hovězí líčka na červeném víně podle tohoto receptu:
4 lžíce olivového oleje
3 – 4 hovězí líčka (celkem 1 – 1,2kg)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1/2 menšího celeru, 4 mrkve a 2 petržele, nakrájené na kostičky
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
1 bobkový list, po 5 kuličkách černého pepře a nového koření
2 lžíce rajského protlaku
1 litr kvalitního červeného vína
700 ml hovězího vývaru
1 lžíce krupicového cukru
Na ozdobu
1 snítka čerstvého tymiánu
lístky salátu
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozehřátém oleji dohněda, poté líčka vyjmeme na talíř. Do hrnce nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme dozlatova. Pak přidáme cibuli, česnek a opečeme dočervena. Dochutíme divokým kořením, tymiánem, rozmarýnem, rajským protlakem a mícháme ještě minutu. Zalijeme vínem, přivedeme k varu a vyvaříme asi o třetinu.
Do hrnce vrátíme opečená líčka a zalijeme vývarem. Přiklopíme, troubu předehřejeme na 140°C a poté pečeme asi 2 hodiny doměkka. Hotová líčka vyjmeme na talíř a omáčku přecedíme přes jemné síto. Podle chuti dosolíme a opepříme, případně lehce osladíme, aby omáčka získala ještě lepší chuť.
Podáváme se Zábrdovickými bramborovo-chlebovými knedlíky. Nakonec ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a lístky salátu.
Dobrou chuť přeje
Penam
Další videa
-
-
Namol opilý cyklista poničil auto. Hlavou
24 498 zhlédnutí -
Thajské kočky: nesměly se vyvážet, teď jsou žádané
4 790 zhlédnutí -
Challenge: citrony v očích a prasklé kondomy
10 146 zhlédnutí -
Na inspekci u Ridiho. Vaří stejně jako tančí?
7 743 zhlédnutí -
Máte chuť na pizzu? Sejměte si poslíčka
4 767 zhlédnutí -
Přehlídka blafů. Ještě horší, než jsme čekali
7 585 zhlédnutí -
Bonusový díl: Čeští senioři tahali žraloka za ocas!
16 011 zhlédnutí -
Top trendy plavek pro každou postavu
15 845 zhlédnutí -
Americký curl: opatrovník, chůva a přítel v jednom
21 875 zhlédnutí -
Kultovní horory: který z nich se skutečně stal?
6 881 zhlédnutí -
Kulturistka od Taclíka překvapila svou ženskostí
36 125 zhlédnutí -
Ujít pochod Praha-Prčice není jen tak. Máte na to?
9 019 zhlédnutí -
Ve 45 letech strčí do kapsy kde koho. Poznáte ji?
52 604 zhlédnutí -
Krajčo odmítl dohrát divadlo:Může za to politika?
37 999 zhlédnutí -
8 nejotravnějších věcí, které dělají lidé v MHD
13 882 zhlédnutí -
Slavný japanolog odmítl roli ve Formanově filmu
8 261 zhlédnutí -
Obchod s drogami: Tuny kokainu a tisíce mrtvých
3 901 zhlédnutí -
Jednoduché kuře z pečící mísy
9 520 zhlédnutí -
Hvězdný styl Umy Turman zvládneš za babku
1 633 zhlédnutí -
Cvičíme s Jiřím Paroubkem: Držte si pupík
58 929 zhlédnutí -
Italská čtvrť v Praze: měli školu i pivovar
4 825 zhlédnutí -
Praha neznámá: Čtvrť kriminálníků, bláznů a učenců
89 995 zhlédnutí -
Wow! Takhle vypadá jachta za 12 mega
737 zhlédnutí -
Z luxusního Audi šrot: jak to mohl řidič přežít?
9 136 zhlédnutí -
Z nudného klobouku elegantní letní slamák
1 177 zhlédnutí -
Praha podle Hitlera. Tak ji chtěli nacisté změnit
179 161 zhlédnutí -
Jaké účesy budou moderní v roce 2016
90 184 zhlédnutí -
Top 6 nejlepších psích parťáků na běhání
13 117 zhlédnutí -
Hrdina internetu. Prodavač dal zloději nakládačku
39 635 zhlédnutí
-
Mouka, vejce, čokoláda. Luxusní dezert za moment
11 303 zhlédnutí -
Luxusní žemlovka z vánočky za pár minut
10 997 zhlédnutí -
Koláč s lososem. Rychlá delikatesa hodna Michelina
6 380 zhlédnutí
-
Rychle a jednoduše. Špekový knedlík z veky
10 571 zhlédnutí -
Nečekaná návštěva? Sladké potěšení během okamžiku
8 304 zhlédnutí -
Za pár minut. Lahůdka ze surovin, co má každý doma
12 965 zhlédnutí -
Výtečná chlebová polévka během okamžiku
10 421 zhlédnutí -
Vánoční kachna na sladko
8 164 zhlédnutí
Nejnovější videa

