Další videa
-
-
Krále Šumavy nezastřelili. Dožil se 71 let
52 645 zhlédnutí -
5 nejstatečnějších činů obyčejných lidí
3 729 zhlédnutí -
7 nejbizarnějších velikonočních oslav
1 879 zhlédnutí -
5 nejvypjatějších vítězství českých hokejistů
4 976 zhlédnutí -
Opuštěné krematorium v Rakousku je místem duchů
10 182 zhlédnutí -
Rozvod Mareše: Moniko, uhni mojí milence
34 361 zhlédnutí -
Řepka s Kristelovou žalují Erbovou. Kvůli zubům
27 246 zhlédnutí -
Kde rodiče nestačí, nastupuje sexuální asistentka
110 108 zhlédnutí -
Propadák týdne: na čem pohořela Koukalová?
89 653 zhlédnutí -
Kristelová: Řepkovy první ženy si za spoustu věcí vážím
38 175 zhlédnutí -
Herec Martin Písařík na dně svých sil. Zvládne to?
31 021 zhlédnutí -
Retro zprávy: Kolektiv fotbalistek útočí svými těly
536 996 zhlédnutí -
10 neuvěřitelných schopností zvířat
65 499 zhlédnutí -
Skotský vrah ukryl své oběti pod pískovištěm pro syna
7 257 zhlédnutí -
Jan Hrušínský: Klinická smrt mi vrátila pokoru
43 017 zhlédnutí -
5 sexuálních úchylek, které ještě neznáte
261 172 zhlédnutí -
Nej nápady: kdo zbohatl na prdění mravenců?
6 035 zhlédnutí -
Vrazi z Hollywoodu: hlava oběti jako fetiš
7 270 zhlédnutí -
Jak funguje svlékací lak na nehty
12 376 zhlédnutí -
Chcete být dobrou matkou, nebo manažerkou?
29 806 zhlédnutí -
Mostecký Aquadrom má za nás výbornou
335 zhlédnutí -
Inspektor WC: Soukromí herců odhaleno
9 014 zhlédnutí -
Nejdražší pizza světa: Budou se vám sbíhat sliny!
927 zhlédnutí -
Hráz před Hitlerem: Češi postavili tisíce pevností
20 904 zhlédnutí -
Pohlreich sám na pranýři. Jak dopadl jeho podnik?
220 097 zhlédnutí -
Lukáš Langmajer svoje káry splácí dodneška
63 719 zhlédnutí -
Oživte svůj trávník. Teď je správná doba!
24 768 zhlédnutí -
Cestujeme s dítětem aneb kdy už tam budem?
8 315 zhlédnutí
Bramborovo-chlebové knedlíky s hovězím na víně
- Počet zhlédnutí: 8 076
- Přehrát všechny epizody
- Stránka pořadu
- Sdílejte:Facebook
První díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. V hlavní roli je legendární Zábrdovický chléb, ze kterého připravíme chutnou večeři nebo slavnostní oběd.
K našim knedlíkům doporučujeme podávat hovězí líčka na červeném víně podle tohoto receptu:
4 lžíce olivového oleje
3 – 4 hovězí líčka (celkem 1 – 1,2kg)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1/2 menšího celeru, 4 mrkve a 2 petržele, nakrájené na kostičky
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
1 bobkový list, po 5 kuličkách černého pepře a nového koření
2 lžíce rajského protlaku
1 litr kvalitního červeného vína
700 ml hovězího vývaru
1 lžíce krupicového cukru
Na ozdobu
1 snítka čerstvého tymiánu
lístky salátu
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozehřátém oleji dohněda, poté líčka vyjmeme na talíř. Do hrnce nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme dozlatova. Pak přidáme cibuli, česnek a opečeme dočervena. Dochutíme divokým kořením, tymiánem, rozmarýnem, rajským protlakem a mícháme ještě minutu. Zalijeme vínem, přivedeme k varu a vyvaříme asi o třetinu.
Do hrnce vrátíme opečená líčka a zalijeme vývarem. Přiklopíme, troubu předehřejeme na 140°C a poté pečeme asi 2 hodiny doměkka. Hotová líčka vyjmeme na talíř a omáčku přecedíme přes jemné síto. Podle chuti dosolíme a opepříme, případně lehce osladíme, aby omáčka získala ještě lepší chuť.
Podáváme se Zábrdovickými bramborovo-chlebovými knedlíky. Nakonec ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a lístky salátu.
Dobrou chuť přeje
Penam
Tvoříme příběh pečiva : další epizody
-
Mouka, vejce, čokoláda. Luxusní dezert za moment
11 283 zhlédnutí -
Luxusní žemlovka z vánočky za pár minut
10 257 zhlédnutí -
Koláč s lososem. Rychlá delikatesa hodna Michelina
6 366 zhlédnutí
-
Rychle a jednoduše. Špekový knedlík z veky
10 065 zhlédnutí -
Nečekaná návštěva? Sladké potěšení během okamžiku
8 287 zhlédnutí -
Za pár minut. Lahůdka ze surovin, co má každý doma
12 951 zhlédnutí -
Výtečná chlebová polévka během okamžiku
9 551 zhlédnutí -
Vánoční kachna na sladko
8 149 zhlédnutí
Vložte video do stránky:
Nejnovější videa

