Bramborovo-chlebové knedlíky s hovězím na víně
První díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. V hlavní roli je legendární Zábrdovický chléb, ze kterého připravíme chutnou večeři nebo slavnostní oběd.
K našim knedlíkům doporučujeme podávat hovězí líčka na červeném víně podle tohoto receptu:
4 lžíce olivového oleje
3 – 4 hovězí líčka (celkem 1 – 1,2kg)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1/2 menšího celeru, 4 mrkve a 2 petržele, nakrájené na kostičky
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
1 bobkový list, po 5 kuličkách černého pepře a nového koření
2 lžíce rajského protlaku
1 litr kvalitního červeného vína
700 ml hovězího vývaru
1 lžíce krupicového cukru
Na ozdobu
1 snítka čerstvého tymiánu
lístky salátu
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozehřátém oleji dohněda, poté líčka vyjmeme na talíř. Do hrnce nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme dozlatova. Pak přidáme cibuli, česnek a opečeme dočervena. Dochutíme divokým kořením, tymiánem, rozmarýnem, rajským protlakem a mícháme ještě minutu. Zalijeme vínem, přivedeme k varu a vyvaříme asi o třetinu.
Do hrnce vrátíme opečená líčka a zalijeme vývarem. Přiklopíme, troubu předehřejeme na 140°C a poté pečeme asi 2 hodiny doměkka. Hotová líčka vyjmeme na talíř a omáčku přecedíme přes jemné síto. Podle chuti dosolíme a opepříme, případně lehce osladíme, aby omáčka získala ještě lepší chuť.
Podáváme se Zábrdovickými bramborovo-chlebovými knedlíky. Nakonec ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a lístky salátu.
Dobrou chuť přeje
Penam
Další videa
-
-
3 tipy na drinky z mrazáku. Tereza je fklidu!
3 835 zhlédnutí -
Ve filmu Vrchní, prchni! neměl Abrhám vůbec hrát
119 527 zhlédnutí -
Procházková: Goebbels byl chudák, Baarová kariéristka
45 405 zhlédnutí -
Vyrobte si stojan na různě velké stromečky
11 807 zhlédnutí -
Je na Hodonínsku ztracené město i s hradbami?
16 363 zhlédnutí -
Pražská důchodkyně chová v paneláku netopýry
2 557 zhlédnutí -
Top trend: sexy krajka a odvážné zdobení v dekoltu
94 468 zhlédnutí -
Obr Emirates odfouknutý silným bočním větrem
94 417 zhlédnutí -
Jak vypadá jeden den otce na mateřské dovolené?
31 943 zhlédnutí -
V těchto 5 státech prázdniny ještě nekončí
4 629 zhlédnutí -
Vyzkoušejte sponku pro zvětšení objemu účesu
66 059 zhlédnutí -
Milan Kňažko: 20 let byl ve mně malý Francouz
5 360 zhlédnutí -
Beata Rajská boduje v Touaregu o výkonu 260 koní
16 692 zhlédnutí -
10 překvapivých faktů o jídle. Víte, co jíte?
33 227 zhlédnutí -
Znáte metodu KonMari? Zázrak na úklid šatníku
67 030 zhlédnutí -
Hladká podprsenka umí s oblečením divy. Musíte mít
27 666 zhlédnutí -
Chtěl řídit opilý. Přejel sám sebe
17 356 zhlédnutí -
Žhář zapálil banku, sám má popáleniny na 60 % těla
20 982 zhlédnutí -
Jak vypadá sex na mateřské dovolené
130 118 zhlédnutí -
Jak zmizet z policejního auta pomocí zapalovače
45 264 zhlédnutí -
Koupání v Rokycanech: bezva bazén, málo stánků
1 410 zhlédnutí -
Mladík kouřil na benzínce, pumpař se s ním nemazlil
28 150 zhlédnutí -
Jak pobrat opravdu velký nákup? Máme na to trik
20 548 zhlédnutí -
To se nepovedlo. Odvrátí Mareš mezinárodní žalobu?
94 888 zhlédnutí -
Sagvan Tofi: Tajné jméno mi vydělalo miliony
21 537 zhlédnutí -
To je risk. Před svatbou jde do radikální proměny
72 108 zhlédnutí -
Muž natáčel letící letadlo, zřítilo se na dům
119 982 zhlédnutí -
Super trik na loupání česneku. Zkuste ho
28 242 zhlédnutí -
Jágrova ostuda: Fanoušci mu nadávají za jeho holku
169 574 zhlédnutí
-
Mouka, vejce, čokoláda. Luxusní dezert za moment
11 302 zhlédnutí -
Luxusní žemlovka z vánočky za pár minut
10 648 zhlédnutí -
Koláč s lososem. Rychlá delikatesa hodna Michelina
6 378 zhlédnutí
-
Rychle a jednoduše. Špekový knedlík z veky
10 408 zhlédnutí -
Nečekaná návštěva? Sladké potěšení během okamžiku
8 301 zhlédnutí -
Za pár minut. Lahůdka ze surovin, co má každý doma
12 959 zhlédnutí -
Výtečná chlebová polévka během okamžiku
10 131 zhlédnutí -
Vánoční kachna na sladko
8 161 zhlédnutí