Bramborovo-chlebové knedlíky s hovězím na víně
První díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. V hlavní roli je legendární Zábrdovický chléb, ze kterého připravíme chutnou večeři nebo slavnostní oběd.
K našim knedlíkům doporučujeme podávat hovězí líčka na červeném víně podle tohoto receptu:
4 lžíce olivového oleje
3 – 4 hovězí líčka (celkem 1 – 1,2kg)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1/2 menšího celeru, 4 mrkve a 2 petržele, nakrájené na kostičky
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
1 bobkový list, po 5 kuličkách černého pepře a nového koření
2 lžíce rajského protlaku
1 litr kvalitního červeného vína
700 ml hovězího vývaru
1 lžíce krupicového cukru
Na ozdobu
1 snítka čerstvého tymiánu
lístky salátu
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozehřátém oleji dohněda, poté líčka vyjmeme na talíř. Do hrnce nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme dozlatova. Pak přidáme cibuli, česnek a opečeme dočervena. Dochutíme divokým kořením, tymiánem, rozmarýnem, rajským protlakem a mícháme ještě minutu. Zalijeme vínem, přivedeme k varu a vyvaříme asi o třetinu.
Do hrnce vrátíme opečená líčka a zalijeme vývarem. Přiklopíme, troubu předehřejeme na 140°C a poté pečeme asi 2 hodiny doměkka. Hotová líčka vyjmeme na talíř a omáčku přecedíme přes jemné síto. Podle chuti dosolíme a opepříme, případně lehce osladíme, aby omáčka získala ještě lepší chuť.
Podáváme se Zábrdovickými bramborovo-chlebovými knedlíky. Nakonec ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a lístky salátu.
Dobrou chuť přeje
Penam
Další videa
-
-
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
12 591 zhlédnutí -
Měla slavná vražda v Polné rituální pozadí?
62 306 zhlédnutí -
Odlet Royal Air Force z dráhy 06
11 040 zhlédnutí -
Rozvod Mareše: Moniko, uhni mojí milence
34 365 zhlédnutí -
Australský Čechoslovák vynalezl unikátní motor
64 898 zhlédnutí -
A bude hůř! Jaké oteplování? Je to byznys
12 768 zhlédnutí -
Ze slavného divadla jde od povodní strach
14 438 zhlédnutí -
Zrće beach. Nekonečná party na chorvatské Ibize
14 190 zhlédnutí -
Omládněte s přírodní ovesnou maskou
11 062 zhlédnutí -
Bezdomovec i jeho pes těsně unikli smrti pod autem
6 578 zhlédnutí -
Tohle módní peklo nabízí čeští návrháři za tisíce
17 205 zhlédnutí -
Tvar tančícího domu ovlivnila rozčílená sousedka
26 190 zhlédnutí -
Kde Ruda z Ostravy vydělal na BMW i8?
235 508 zhlédnutí -
300 koní v limitovaném Seat Cupra Petra Fulína
16 448 zhlédnutí -
Chovatel chameleonů zamořil celý panelák hmyzem
4 322 zhlédnutí -
Hledaný motorkář k policistům doklouzal po zadku
30 867 zhlédnutí -
Z dětské filmové hvězdy je úspěšný podnikatel
34 743 zhlédnutí -
Snadný trik na elegantní účes. Vhodné pro nevěsty
19 141 zhlédnutí -
Totální drzost: podvodník chtěl zkásnout policisty
37 212 zhlédnutí -
Naučte se populární kouřové líčení
19 230 zhlédnutí -
Nejzásadnější tipy pro pejskaře. Tereza je fklidu!
5 720 zhlédnutí -
Odlet A380 a přílet Boeingu 747 v jednom okamžiku
86 210 zhlédnutí -
Dejdar: V Učiteli tance jsem se učil tancovat
7 473 zhlédnutí -
Jana: Na Kubě jsme dostávali jednu housku na den
4 783 zhlédnutí -
Světce. Místo obestřené pohanskými rituály
30 703 zhlédnutí -
Zvyky modelek: tampony s alkoholem a kořeněná vata
250 171 zhlédnutí -
No Name přivedli Vary do varu!
3 624 zhlédnutí -
10 nejšílenějších požadavků hudebních hvězd
28 776 zhlédnutí -
Vězeň Voskovec. V USA jej soudili jako komunistu
9 236 zhlédnutí
-
Mouka, vejce, čokoláda. Luxusní dezert za moment
11 297 zhlédnutí -
Luxusní žemlovka z vánočky za pár minut
10 531 zhlédnutí -
Koláč s lososem. Rychlá delikatesa hodna Michelina
6 372 zhlédnutí
-
Rychle a jednoduše. Špekový knedlík z veky
10 311 zhlédnutí -
Nečekaná návštěva? Sladké potěšení během okamžiku
8 297 zhlédnutí -
Za pár minut. Lahůdka ze surovin, co má každý doma
12 956 zhlédnutí -
Výtečná chlebová polévka během okamžiku
9 859 zhlédnutí -
Vánoční kachna na sladko
8 153 zhlédnutí