Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
Chcete potěšit své blízké jejich oblíbeným dezertem a zároveň je překvapit nevšední kulinářskou kreací? Udělejte jim rozebraný závin s konfitem z jablek.
Ingredience
Krupicový cukr, bílé víno, jablka Granny Smith, listové těsto, vejce na potření, moučkový a vanilkový cukr na obalení, plnotučný tvaroh, moučkový cukr, mletá skořice, smetana, restované vlašské ořechy, máta na ozdobu, na karamelovou omáčku: karamel z karamelizovaných jablek, smetana
Postup
Krupicový cukr roztavíme na karamel. Karamel zalijeme bílým vínem a necháme chvilku svařit. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Vložíme do karamelu a při nízké teplotě 5 minut v karamelu dusíme. Pak jablka vyndáme z karamelu a necháme okapat na ubrousku.
Listové těsto rozválíme na tenkou placku. Nakrájíme na proužky asi 0,5 cm široké. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehanými vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 5 minut, dozlatova. Po upečení tyčinky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Rozšleháme tvaroh a moučkovým cukrem, mletou skořicí a smetanou.
Na karamelovou omáčku použijeme karamel z jablek, přidáme smetanu a necháme svařit na hustou omáčku.
Na talíř servírujeme skořicový tvaroh, v karamelu konfitovaná jablka, karamelovou omáčku a tyčinky z listového těsta a podrcené vlašské ořechy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Nedaleko Jeseníku je prý utopené bohaté město
14 794 zhlédnutí -
Řezník: Řeknu vám, co bude se Slavíkem a Gottem!
48 850 zhlédnutí -
Štukování zvládnete sami. A bez nepořádku
88 371 zhlédnutí -
Oči jako filmová hvězda. Čistá linka a umělé řasy
9 102 zhlédnutí -
TOP 6 psích herců: bez koho se režiséři neobešli?
4 009 zhlédnutí -
Trendy oblečení na jaro do 1000. Tereza je fklidu!
3 116 zhlédnutí -
Do Vodního ráje v Jihlavě bez psa a auta
271 zhlédnutí -
Vyděšená Solaříková. Poprvé zkusila paragliding
1 938 zhlédnutí -
Ochutnávají nejpálivější jídla. Dopadne to zle
27 893 zhlédnutí -
Souboj o puk stál českou hokejovou hvězdu život
170 954 zhlédnutí -
Čivava: co se stane, když najde vaši slabinu?
4 891 zhlédnutí -
5 triků, když ztratíte hlas. Tereza je fklidu!
5 615 zhlédnutí -
Ewa zazpívá v USA. Bude mít show jako Madonna! 2/4
24 431 zhlédnutí -
Cvičíme s Jiřím Paroubkem: Cvaká, kloktá a polyká
172 372 zhlédnutí -
Unikátní záběry: Češi jdou do války s Hitlerem
22 604 zhlédnutí -
Žádná gymnastka zatím Čáslavskou nepřekonala
14 501 zhlédnutí -
Přešlapy slavných: prsa kam se podíváš
36 889 zhlédnutí -
Šatník správné české ženy. Tímto se neinspirujte
49 456 zhlédnutí -
Mirai: objev roku bouři ustál a Slavíky nevrací
6 230 zhlédnutí -
Super trik při líčení – linka pomocí lepící pásky
83 148 zhlédnutí -
Paroubek: Věřím, že se manželka vrátí
62 116 zhlédnutí -
Módní peklo: Průhledné šatičky a bombarďáky
33 090 zhlédnutí -
10 faktů o soužití lidí a zvířat, které vás zaskočí
360 603 zhlédnutí -
A bude hůř! Řídí nás lidé z budoucnosti
13 373 zhlédnutí -
Módní peklo. Průsvitná sukénka a podkolenky
86 858 zhlédnutí -
Vendula Svobodová: Smrt dcery je jako koule u nohy
55 883 zhlédnutí -
Petr Máchal a princezna Adélka: láska na place?
28 590 zhlédnutí -
Miss Jandová v Bohnicích: První noc ji přivázali
72 594 zhlédnutí -
Tohle chtějí najít vaše děti pod stromečkem!
14 171 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 024 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí