Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
Chcete potěšit své blízké jejich oblíbeným dezertem a zároveň je překvapit nevšední kulinářskou kreací? Udělejte jim rozebraný závin s konfitem z jablek.
Ingredience
Krupicový cukr, bílé víno, jablka Granny Smith, listové těsto, vejce na potření, moučkový a vanilkový cukr na obalení, plnotučný tvaroh, moučkový cukr, mletá skořice, smetana, restované vlašské ořechy, máta na ozdobu, na karamelovou omáčku: karamel z karamelizovaných jablek, smetana
Postup
Krupicový cukr roztavíme na karamel. Karamel zalijeme bílým vínem a necháme chvilku svařit. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Vložíme do karamelu a při nízké teplotě 5 minut v karamelu dusíme. Pak jablka vyndáme z karamelu a necháme okapat na ubrousku.
Listové těsto rozválíme na tenkou placku. Nakrájíme na proužky asi 0,5 cm široké. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehanými vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 5 minut, dozlatova. Po upečení tyčinky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Rozšleháme tvaroh a moučkovým cukrem, mletou skořicí a smetanou.
Na karamelovou omáčku použijeme karamel z jablek, přidáme smetanu a necháme svařit na hustou omáčku.
Na talíř servírujeme skořicový tvaroh, v karamelu konfitovaná jablka, karamelovou omáčku a tyčinky z listového těsta a podrcené vlašské ořechy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Je drsné vidět oko zevnitř. Zvládnete to?
12 765 zhlédnutí -
Skvělý trik. Vyrobte si záhony z palet
165 963 zhlédnutí -
Co odhalila zimní inspekce na Monínci?
6 116 zhlédnutí -
Amatérské porno: proč koukáme sousedům do ložnice?
254 183 zhlédnutí -
Debbi a její tříválcová raketa
80 009 zhlédnutí -
Máte dlouhé vlasy a chcete mikádo? Jde to!
34 044 zhlédnutí -
Vše rozprodal a odjel na Zéland. Ten ho zklamal
55 919 zhlédnutí -
Úlet české architektury? Dům s křivou podlahou
51 541 zhlédnutí -
Slavný loutkář Skupa uprchl z nacistického vězení
5 258 zhlédnutí -
Dokonalé dekolty a siluety díky speciálnímu prádlu
28 251 zhlédnutí -
Olympijský vítěz Krpálek a jeho luxusní BMW X5
31 017 zhlédnutí -
Jarní módní peklo: holé zadky a turban z ručníku
55 225 zhlédnutí -
Módní peklo: šaty z alobalu i zástěra za 40 tisíc
12 682 zhlédnutí -
Farna střihla cover Ellie Goulding přímo v kavárně
96 917 zhlédnutí -
Opilý vandal útočil mopem, skončil v bezvědomí
28 745 zhlédnutí -
Známí vrazi: maso obětí jedli i prodávali sousedům
3 661 zhlédnutí -
Ženy jsou lepší řidiči než muži. Tady je důkaz
22 870 zhlédnutí -
Cvičíme s Jiřím Paroubkem: Bonus na závěr
23 705 zhlédnutí -
Deníček moderního fotra: Jak se připravit na dítě?
10 771 zhlédnutí -
Jak vzniká pilulka, kterou užívají miliony Čechů
10 802 zhlédnutí -
Největší bizarnosti v televizi: pojídání placenty a Jiří Babica
17 840 zhlédnutí -
Pro otrlé: bojovníci MMA versus chilli challenge
12 158 zhlédnutí -
Oblíbené křupky v boji s vibračním válcem neobstály
1 073 zhlédnutí -
Budovatelské úspěchy a zdravý kolektiv týdne
12 668 zhlédnutí -
Záhadný chrám v Čechách vyzařuje léčivou energii
216 965 zhlédnutí -
Ještěd: I česká stavba století má své škraloupy
6 498 zhlédnutí -
Připravte si domácí pleťovou vodu z máty
15 101 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 528 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 225 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 044 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 587 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 042 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 414 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 495 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 008 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 376 zhlédnutí