Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
Chcete potěšit své blízké jejich oblíbeným dezertem a zároveň je překvapit nevšední kulinářskou kreací? Udělejte jim rozebraný závin s konfitem z jablek.
Ingredience
Krupicový cukr, bílé víno, jablka Granny Smith, listové těsto, vejce na potření, moučkový a vanilkový cukr na obalení, plnotučný tvaroh, moučkový cukr, mletá skořice, smetana, restované vlašské ořechy, máta na ozdobu, na karamelovou omáčku: karamel z karamelizovaných jablek, smetana
Postup
Krupicový cukr roztavíme na karamel. Karamel zalijeme bílým vínem a necháme chvilku svařit. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Vložíme do karamelu a při nízké teplotě 5 minut v karamelu dusíme. Pak jablka vyndáme z karamelu a necháme okapat na ubrousku.
Listové těsto rozválíme na tenkou placku. Nakrájíme na proužky asi 0,5 cm široké. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehanými vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 5 minut, dozlatova. Po upečení tyčinky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Rozšleháme tvaroh a moučkovým cukrem, mletou skořicí a smetanou.
Na karamelovou omáčku použijeme karamel z jablek, přidáme smetanu a necháme svařit na hustou omáčku.
Na talíř servírujeme skořicový tvaroh, v karamelu konfitovaná jablka, karamelovou omáčku a tyčinky z listového těsta a podrcené vlašské ořechy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Hamburger ze 100 krav: co jste o jídle nevěděli
11 650 zhlédnutí -
Matka násilně zemřelé Anety vyhlásila válku policii
73 409 zhlédnutí -
Jak se připravují moderátoři. Tereza je fklidu!
3 942 zhlédnutí -
3 nej Fidela Castra: projevy, atentáty a kráva
4 538 zhlédnutí -
Proměna: nejprve velká odvaha, pak přišly zákazy
52 055 zhlédnutí -
Jeden z nejstarších mostů v Evropě je v ČR
12 228 zhlédnutí -
Naučte se správně pilovat svoje nehty
10 417 zhlédnutí -
Česká nej: Světový unikát v Ústí nad Labem
3 821 zhlédnutí -
Radek Banga: Z bezdomovce hvězdou hudební scény
58 081 zhlédnutí -
Hurá do školy pro prostitutky nebo zaklínače hadů
6 014 zhlédnutí -
Muž na tržišti se pokusil unést holčičku
40 850 zhlédnutí -
Holky a nadupaný káry. To je Tuning Show v Brně
17 066 zhlédnutí -
Milenky Havla: Dělají si jméno na jeho hrobě
12 267 zhlédnutí -
Český Krumlov se stal místem brutální vraždy
66 271 zhlédnutí -
Zoufalá Myslivcová skončila v azylu u Macury
13 976 zhlédnutí -
Voják královské gardy udeřil turistku. Oprávněně?
160 866 zhlédnutí -
Proměna: Z cuchty je najednou krasavice
133 128 zhlédnutí -
Otazníky kolem havárie Dubčeka: počasí, nebo úmysl?
15 653 zhlédnutí -
Nekraďte auta v Brazílii! Na tyhle zločince vyběhl naháč s pistolí
113 215 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
1 123 zhlédnutí -
Český Forrest Gump zemřel před sedmi lety
116 313 zhlédnutí -
Koupání psa: z chuchvalce chlupů výstavním fešákem
5 514 zhlédnutí -
Filmové chyby: co má Svěrák s Vratnými lahvemi?
57 795 zhlédnutí -
Orlando Bloom řádí v Praze. Která Češka ho sbalí?
30 863 zhlédnutí -
Životní zkouška: Oslepnul a uběhl 42 kilometrů
5 540 zhlédnutí -
10 neuvěřitelných schopností zvířat
65 534 zhlédnutí -
Vydra hraje basketbal a střílí, dokud se netrefí
3 887 zhlédnutí -
Ze slavného divadla jde od povodní strach
14 442 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 526 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 195 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 034 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 584 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 036 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 406 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 486 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 001 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 368 zhlédnutí