Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
Chcete potěšit své blízké jejich oblíbeným dezertem a zároveň je překvapit nevšední kulinářskou kreací? Udělejte jim rozebraný závin s konfitem z jablek.
Ingredience
Krupicový cukr, bílé víno, jablka Granny Smith, listové těsto, vejce na potření, moučkový a vanilkový cukr na obalení, plnotučný tvaroh, moučkový cukr, mletá skořice, smetana, restované vlašské ořechy, máta na ozdobu, na karamelovou omáčku: karamel z karamelizovaných jablek, smetana
Postup
Krupicový cukr roztavíme na karamel. Karamel zalijeme bílým vínem a necháme chvilku svařit. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Vložíme do karamelu a při nízké teplotě 5 minut v karamelu dusíme. Pak jablka vyndáme z karamelu a necháme okapat na ubrousku.
Listové těsto rozválíme na tenkou placku. Nakrájíme na proužky asi 0,5 cm široké. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehanými vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 5 minut, dozlatova. Po upečení tyčinky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Rozšleháme tvaroh a moučkovým cukrem, mletou skořicí a smetanou.
Na karamelovou omáčku použijeme karamel z jablek, přidáme smetanu a necháme svařit na hustou omáčku.
Na talíř servírujeme skořicový tvaroh, v karamelu konfitovaná jablka, karamelovou omáčku a tyčinky z listového těsta a podrcené vlašské ořechy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Červíček I. Proč chce makrela vonět jako Dejdar?
3 626 zhlédnutí -
Nejvýše položené WC u nás dáte jen s pivem Paroháč
5 943 zhlédnutí -
Jak obléknout postavu „krev a mlíko“
148 085 zhlédnutí -
Jednoduchý návod na používání dítěte
21 266 zhlédnutí -
7 důvodů, které rozhodly o úspěchu Sametové revoluce
7 318 zhlédnutí -
6 nemocí, které můžete chytit při líbání
3 690 zhlédnutí -
Jak jednoduše zhubnout po porodu
11 780 zhlédnutí -
Slavný pilot Kašpar zemřel v chudobě vlastní rukou
21 811 zhlédnutí -
Belgická zrůda vraždila děti, chybovala i policie
14 433 zhlédnutí -
Super trik při líčení – linka pomocí lepící pásky
83 178 zhlédnutí -
7 nejpřekvapivějších faktů o nymfomankách
175 705 zhlédnutí -
Na samotě u lesa: pár chyb a legendární hlášky
36 909 zhlédnutí -
Pozor, lavina! Sníh smetl odvážlivce ze střechy
10 135 zhlédnutí -
Koupaliště v Turnově: bezva voda, problém s jídlem
2 714 zhlédnutí -
Akita Inu: národní poklad, kterému staví pomníky
4 833 zhlédnutí -
Chci štěňátko: s čím počítat a na co si dát pozor?
4 882 zhlédnutí -
Česká módní faux pas - pohorky i bílé prádlo
253 799 zhlédnutí -
Těhotná hvězda Ulice Tomešová odhalila své soukromí
8 630 zhlédnutí -
Záchod s top výhledem na vrcholky slovenských hor
6 684 zhlédnutí -
Voda na Zemi vysychá. Bude to konec lidstva?
19 264 zhlédnutí -
Suchánek a Genzer: Co by bylo, kdyby nebyla červená
92 281 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš českou hvězdu?
1 083 zhlédnutí -
Kabelkové módní peklo - děsivé fejky v Praze
88 813 zhlédnutí -
Udělejte si designovou šperkovnici za pár korun
6 409 zhlédnutí -
Souboj o puk stál českou hokejovou hvězdu život
172 040 zhlédnutí -
Kamera v záběru a další průšvihy v Šakalích létech
22 524 zhlédnutí -
Milada Horáková umírala dlouho, říkají historici
134 341 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 540 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 324 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 078 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 599 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 054 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 549 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 511 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 015 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 403 zhlédnutí
Nejnovější videa

