Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
Pyré nemusí být jen z brambor. Vyzkoušejte zdravou a velmi chutnou variantu z celeru. Takový krém skvěle doplní uzený hovězí maso.
Celer nakrájíme na kostičky. 2/3 celerových kostek dáme do kastrůlku se smetanou. Osolíme a vaříme doměkka. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré.
Mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce se zbylým celerem a zalijeme vodou. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu. Uzený hovězí jazyk překrojíme na menší kusy a vložíme do horkého vývaru. Jazyk vaříme na mírném ohni zhruba 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Z měkkého jazyka odřízneme kůži a maso nakrájíme na kusy. Kusy jazyka povaříme v omáčce demi glace s lanýžovým olejem.
Na přílohu rozdělíme brokolici a květák na menší růžičky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty. Pak růžičky zeleniny scedíme a krátce orestujeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme.
Na talíř servírujeme celerové pyré, povařený hovězí jazyk a na másle orestovanou zeleninu. Ozdobíme celerovými chipsy a čerstvými bylinkami.
Ingredience:
Celer, smetana, sůl, pepř, mrkev, petržel, celý pepř, nové koření, bobkový list, uzený hovězí jazyk, demi glace, lanýžový olej, celerové chipsy, bylinky
Na přílohu: brokolice, květák, přepuštěné máslo, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Sexuální asistentka hendikepovaných: Je to poslání
57 769 zhlédnutí -
Frajírek v BMW předjížděl zprava. Potrestal se sám
135 317 zhlédnutí -
Propadák týdne: na čem pohořela Koukalová?
89 659 zhlédnutí -
Válec vs Coca Cola: zvítězí plech, nebo plast?
29 488 zhlédnutí -
Thom Artway a jeho pekáč z roku 96!
44 374 zhlédnutí -
Karla Mráčková a její Mercedes B. Líbí se vám?
15 344 zhlédnutí -
Ve vlaku nebyla vysílačka. Zemřelo 19 lidí
77 705 zhlédnutí -
Výtečná chlebová polévka během okamžiku
9 998 zhlédnutí -
Tereza je fklidu a má 5 tipů pro chlapy, jak připravit byt na rande
19 374 zhlédnutí -
Toto plemeno je japonským národním pokladem
13 277 zhlédnutí -
Nikol Štíbrová: máma, která zbořila český Instagram
27 508 zhlédnutí -
Lokomotiva udělala salto a skončila v řece
50 463 zhlédnutí -
Hit Leporelo v novém kabátě? Tady ho máte
11 634 zhlédnutí -
Příroda pomalu pohlcuje areál pro tisíce vojáků
17 576 zhlédnutí -
Tři dámy a plátěné vozítko. Jak to dopadne?
46 656 zhlédnutí -
Jak na vzdušný účes? Foukejte proti logice
42 359 zhlédnutí -
Česká Coco Channel: šila pro hvězdy i Gottwaldovou
20 358 zhlédnutí -
Letní peklo. Podprsenky všude tam, kde být nemají
114 511 zhlédnutí -
Sledovačka Borhyové. Kde udělali s milencem chybu?
61 119 zhlédnutí -
Ženy jsou lepší řidiči než muži. Tady je důkaz
22 869 zhlédnutí -
Z luxusního Audi šrot: jak to mohl řidič přežít?
9 135 zhlédnutí -
Placená společnice hledá pravou lásku v Čechách
37 732 zhlédnutí -
Takhle vypadá legendární klub Pacha na Ibize
735 zhlédnutí -
Turisté zachránili unikátní rozhlednu u Náchoda
6 609 zhlédnutí -
Dlouhé vlasy za okamžik. Nemusíte čekat roky
19 850 zhlédnutí -
Mladý Pražák má sbírku nejjedovatějších žab světa
4 418 zhlédnutí -
Ukrývá skála na Zlínsku obrovský poklad?
10 905 zhlédnutí -
Marpovo brutální BMW X6 má 381 koní
74 526 zhlédnutí -
Charita podle Kopřivové? Řekla si o statisíce
79 777 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 526 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 195 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 584 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 036 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 406 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 100 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 486 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 001 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 368 zhlédnutí
Nejnovější videa
![](http://1gr.cz/u/IWEB31.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=64-Xvc&p=54DwwxHT%7cXnX96DYzp7MUpmZE1D&x=WmcEKI)