Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
Pyré nemusí být jen z brambor. Vyzkoušejte zdravou a velmi chutnou variantu z celeru. Takový krém skvěle doplní uzený hovězí maso.
Celer nakrájíme na kostičky. 2/3 celerových kostek dáme do kastrůlku se smetanou. Osolíme a vaříme doměkka. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré.
Mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce se zbylým celerem a zalijeme vodou. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu. Uzený hovězí jazyk překrojíme na menší kusy a vložíme do horkého vývaru. Jazyk vaříme na mírném ohni zhruba 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Z měkkého jazyka odřízneme kůži a maso nakrájíme na kusy. Kusy jazyka povaříme v omáčce demi glace s lanýžovým olejem.
Na přílohu rozdělíme brokolici a květák na menší růžičky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty. Pak růžičky zeleniny scedíme a krátce orestujeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme.
Na talíř servírujeme celerové pyré, povařený hovězí jazyk a na másle orestovanou zeleninu. Ozdobíme celerovými chipsy a čerstvými bylinkami.
Ingredience:
Celer, smetana, sůl, pepř, mrkev, petržel, celý pepř, nové koření, bobkový list, uzený hovězí jazyk, demi glace, lanýžový olej, celerové chipsy, bylinky
Na přílohu: brokolice, květák, přepuštěné máslo, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Nejtupější demonstrant chtěl napadnout policistu
48 553 zhlédnutí -
Český hokej jede. Jak vlastně vznikl tento sport?
3 554 zhlédnutí -
Kupujete novou sedačku? Dodržujte tyto zásady
5 276 zhlédnutí -
7 lidí, kteří zbohatli úplnou náhodou
60 927 zhlédnutí -
Jak vypadá koncertní den Ewy Farne?
14 146 zhlédnutí -
Praha neznámá: Čtvrť kriminálníků, bláznů a učenců
89 973 zhlédnutí -
Stylistka vrací úder - reakce na hejty diváků
33 631 zhlédnutí -
Talentovaná dětská hvězda doplatila na intriky
162 814 zhlédnutí -
Sparťan Marek Matějovský skončil ve škarpě
66 482 zhlédnutí -
Riskovala, šla do proměny. Po natáčení si stěžovala
276 126 zhlédnutí -
Petr Jašek: Smrt byla už velmi blízko
12 565 zhlédnutí -
Neuvěřitelné cvičení s hercem Přeučilem
3 403 zhlédnutí -
Trenér Ivan Hlinka zemřel před 12 lety
24 990 zhlédnutí -
Hřbitov bláznů. Jedno z nejtajemnějších míst Prahy
67 495 zhlédnutí -
7 nejpřekvapivějších faktů o nymfomankách
175 514 zhlédnutí -
Marvanova tajemství: smrt milenky a skrývaná dcera
44 119 zhlédnutí -
Naučte se používat vrtuli
113 349 zhlédnutí -
Zlatý olympionik David Svoboda a jeho zlatá kára
14 189 zhlédnutí -
Ze slavného divadla jde od povodní strach
14 438 zhlédnutí -
5 kultovních filmů podle skutečných událostí
12 349 zhlédnutí -
Které plemeno je skvělým dětským terapeutem?
53 343 zhlédnutí -
Retro zprávy: Zastavme vulgárnosti v Čechách
116 845 zhlédnutí -
Tereza je fklidu a má 5 tipů pro chlapy, jak připravit byt na rande
19 374 zhlédnutí -
Zloděj se zasekl v okně, policie si ho vychutnala
37 089 zhlédnutí -
Přijela k nám pouť: mizející Vladyka a další chyby
12 210 zhlédnutí -
Koncert Ewy Farné exkluzivně jejíma očima
8 440 zhlédnutí -
Katka: Kubánci nemají nic, ale jsou šťastní
5 483 zhlédnutí -
Osud přinesl Zázvorkové úspěch i smrt dcery
30 060 zhlédnutí -
Nový život: 37 kilo dole a radikální změna vlasů
111 697 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 032 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí