Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
Pyré nemusí být jen z brambor. Vyzkoušejte zdravou a velmi chutnou variantu z celeru. Takový krém skvěle doplní uzený hovězí maso.
Celer nakrájíme na kostičky. 2/3 celerových kostek dáme do kastrůlku se smetanou. Osolíme a vaříme doměkka. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré.
Mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce se zbylým celerem a zalijeme vodou. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu. Uzený hovězí jazyk překrojíme na menší kusy a vložíme do horkého vývaru. Jazyk vaříme na mírném ohni zhruba 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Z měkkého jazyka odřízneme kůži a maso nakrájíme na kusy. Kusy jazyka povaříme v omáčce demi glace s lanýžovým olejem.
Na přílohu rozdělíme brokolici a květák na menší růžičky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty. Pak růžičky zeleniny scedíme a krátce orestujeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme.
Na talíř servírujeme celerové pyré, povařený hovězí jazyk a na másle orestovanou zeleninu. Ozdobíme celerovými chipsy a čerstvými bylinkami.
Ingredience:
Celer, smetana, sůl, pepř, mrkev, petržel, celý pepř, nové koření, bobkový list, uzený hovězí jazyk, demi glace, lanýžový olej, celerové chipsy, bylinky
Na přílohu: brokolice, květák, přepuštěné máslo, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Odvážná řidička uhájila auto a zahnala zloděje
16 586 zhlédnutí -
Unikátní české chipsy z řepy a mrkve míří do světa
5 949 zhlédnutí -
Česká Marilyn Monroe se zabila z nešťastné lásky
23 742 zhlédnutí -
Kouřící hora v Česku. Máme se bát výbuchu sopky?
142 477 zhlédnutí -
Cvičíme s Jiřím Paroubkem: Léčivé doteky
30 262 zhlédnutí -
Filmové chyby: Jak utopit Dr. Mráčka aneb...
123 074 zhlédnutí -
Pepa Vojtek poprvé v motokáře
14 754 zhlédnutí -
Muž chtěl sex ve výtahu. Vybral si špatný cíl
102 996 zhlédnutí -
Kazma si zadělal na průšvih. Tentokrát šlo o život
57 823 zhlédnutí -
7 věcí, které Čechům na Zélandu nejvíce vadí
32 607 zhlédnutí -
Proč Brňané odsuzují bazén na Kraví hoře?
54 916 zhlédnutí -
Na ruské svatbě. Host chtěl podřezat svědka
75 248 zhlédnutí -
Rozzuřený pilot vzal spravedlnost do svých rukou
210 572 zhlédnutí -
8 nejotravnějších věcí, které dělají lidé v MHD
13 865 zhlédnutí -
Barbora: Nechci být “ta nemocná”
1 574 zhlédnutí -
5 nejhezčích prázdninových chalup českých celebrit
16 656 zhlédnutí -
Hádka na ulici: muž a žena se vzájemně napadají
8 867 zhlédnutí -
Co nám delfíni chtějí říct? Rozluštění se blíží
6 538 zhlédnutí -
Módní peklo: mini oděvy na maxi tělech
159 586 zhlédnutí -
Sexy top nad pupík. Letní hit podle Hollywoodu
1 781 zhlédnutí -
Nohy jako krůtí rolka a další humus boty v ulicích
70 550 zhlédnutí -
Jak léčí šamani v Amazonském pralese?
3 443 zhlédnutí -
Brutální závodní speciál Olgy Lounové. Nissan 350Z
44 906 zhlédnutí -
Obří požár v Sapě nešlo uhasit, pomohl vrtulník
8 610 zhlédnutí -
Čas připravit adventní věnec je tady
34 511 zhlédnutí -
První slova po proměně? Ty kráso, to je drsné
91 948 zhlédnutí -
To je drzost! Zloděj chtěl ukrást policejní auto
49 401 zhlédnutí -
Michal Viewegh: “Už čekám jen na rozhřešení“
67 792 zhlédnutí -
Bígl bez rodokmenu? Časovaná bomba, která zabijí
7 485 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 170 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 577 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 394 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 096 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 474 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 994 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 360 zhlédnutí