Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
Pyré nemusí být jen z brambor. Vyzkoušejte zdravou a velmi chutnou variantu z celeru. Takový krém skvěle doplní uzený hovězí maso.
Celer nakrájíme na kostičky. 2/3 celerových kostek dáme do kastrůlku se smetanou. Osolíme a vaříme doměkka. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré.
Mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce se zbylým celerem a zalijeme vodou. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu. Uzený hovězí jazyk překrojíme na menší kusy a vložíme do horkého vývaru. Jazyk vaříme na mírném ohni zhruba 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Z měkkého jazyka odřízneme kůži a maso nakrájíme na kusy. Kusy jazyka povaříme v omáčce demi glace s lanýžovým olejem.
Na přílohu rozdělíme brokolici a květák na menší růžičky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty. Pak růžičky zeleniny scedíme a krátce orestujeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme.
Na talíř servírujeme celerové pyré, povařený hovězí jazyk a na másle orestovanou zeleninu. Ozdobíme celerovými chipsy a čerstvými bylinkami.
Ingredience:
Celer, smetana, sůl, pepř, mrkev, petržel, celý pepř, nové koření, bobkový list, uzený hovězí jazyk, demi glace, lanýžový olej, celerové chipsy, bylinky
Na přílohu: brokolice, květák, přepuštěné máslo, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Vyrobte si trendy džínové kraťasy. Stačí vám 50 Kč
3 944 zhlédnutí -
Nejtragičtější požár v dějinách ČR, 9 mrtvých
11 912 zhlédnutí -
Do ptačí budky jsme dali kameru. A koukali jsme
22 635 zhlédnutí -
Jak se připravují moderátoři. Tereza je fklidu!
3 942 zhlédnutí -
Filmové chyby: Sněženky a machři
98 198 zhlédnutí -
Rozkoš bez rizika: Státu jsme ušetřili miliardy
28 537 zhlédnutí -
Lidské tělo: která jeho část roste až do smrti?
7 228 zhlédnutí -
Jak mít krásně lesklé vlasy? Tady je návod
20 287 zhlédnutí -
Z toho mrazí. Masochistické rekordy plné bolesti
6 979 zhlédnutí -
Slavná textilka: lidé odešli, prádlo zůstalo
22 284 zhlédnutí -
Opuštěná nemocnice je jak z hororu
25 771 zhlédnutí -
Kdo je kdo? Kvůli touze po kráse přišly o svou tvář
24 110 zhlédnutí -
Fanoušci překvapili Farnou! Koukněte co s ní dělali
12 713 zhlédnutí -
Vraždy Stodolových: pochybila policie i lékaři
15 181 zhlédnutí -
Míša: K léčbě mě přemluvili až rodiče
3 050 zhlédnutí -
Živý Ken se mstí, že v Praze nedostal sex
109 676 zhlédnutí -
Ozdobte své nehty lakem a třpytkami
26 453 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 375 zhlédnutí -
Šupčíkův zázrak aneb Příběh prvního českého zlata
13 426 zhlédnutí -
Hororoví vrazi a kanibalové: kteří byli skuteční?
12 524 zhlédnutí -
Smrt, alkohol a dluhy. Stále hledá toho pravého
2 464 zhlédnutí -
Unikátní projekt na Zélandu. Byl u toho Čech!
10 944 zhlédnutí -
Závěr svatební cesty: lov piraní a útok lachtana
2 481 zhlédnutí -
Touha po dokonalosti vás může zničit
9 140 zhlédnutí -
Půlka zadku z kalhot? To opravdu není sexy
126 509 zhlédnutí -
Svatba jako řemen: režisér Krejčík donášel na kolegy
16 349 zhlédnutí -
Italská čtvrť v Praze: měli školu i pivovar
4 780 zhlédnutí -
Sparťan Marek Matějovský skončil ve škarpě
66 484 zhlédnutí -
Klaun kongresmanem, kočka starostou. Nic nemožného
1 316 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 527 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 222 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 586 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 042 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 414 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 101 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 493 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 007 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 375 zhlédnutí