Další videa
-
-
Vánoční nadílka nevkusu a lacinosti jen pro vás
22 614 zhlédnutí -
Noční stopař: satanista Ramirez vyděsil Kalifornii
10 252 zhlédnutí -
Švédsko: Žhář zapálil prodejnu aut, ale i sám sebe
12 681 zhlédnutí -
10 překvapivých faktů o jídle. Víte, co jíte?
33 118 zhlédnutí -
Peklo. Po dálnici se řítil hořící kamion
8 973 zhlédnutí -
Neustále je ve vzduchu kolem 700 tisíc lidí
4 831 zhlédnutí -
Krásy hlavního města Ibiza ve dne i noční mejdan
818 zhlédnutí -
Leoš Mareš: Chce rozvod kvůli těhotenství?
81 053 zhlédnutí -
Andrea Pomeje: Teď myslím na své zdraví
3 489 zhlédnutí -
Olga Havlová: z chudé šičky populární první dámou
11 134 zhlédnutí -
Módní peklo: extra zářez a bílé kozačkové zlo
28 010 zhlédnutí -
Pravda o rozchodu FameTeamu
119 292 zhlédnutí -
Povlečení s vámi udělá divy, nepodceňte výběr
2 726 zhlédnutí -
Pedro: Manželky jsem střídal, to se na Kubě stává
13 440 zhlédnutí -
Co jste nevěděli o komunistických seriálech
15 727 zhlédnutí -
Šupčíkův zázrak aneb Příběh prvního českého zlata
13 282 zhlédnutí -
Bydlení na samotě u lesa: pořiďte si elektrárnu
19 185 zhlédnutí -
Naučte se stříhat nehty malým dětem
9 694 zhlédnutí -
Vypijete pivo hlavou dolů? Beer-pong v Chorvatsku
869 zhlédnutí -
Hvězdný styl podle Jany Plodkové jako Single Lady
3 595 zhlédnutí -
Jablotron. České miliardové impérium Dalibora Dědka
26 970 zhlédnutí -
Filmové chyby: Tři oříšky pro Popelku a pár omylů
149 181 zhlédnutí -
5 věcí, které tatínkové maminkám prostě neříkají
37 128 zhlédnutí -
Tunelem z tržnice Sapa do opravdového Vietnamu
66 703 zhlédnutí -
Vaječná smršť pod kolem našeho válce. Jak dopadla?
1 495 zhlédnutí -
Australský Čechoslovák vynalezl unikátní motor
64 848 zhlédnutí -
Nejrychlejší auto na světě v testu z 0 na 50
54 622 zhlédnutí
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
- Počet zhlédnutí: 10 844
- Přehrát všechny epizody
- Stránka pořadu
- Sdílejte:Facebook
Pyré nemusí být jen z brambor. Vyzkoušejte zdravou a velmi chutnou variantu z celeru. Takový krém skvěle doplní uzený hovězí maso.
Celer nakrájíme na kostičky. 2/3 celerových kostek dáme do kastrůlku se smetanou. Osolíme a vaříme doměkka. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré.
Mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce se zbylým celerem a zalijeme vodou. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu. Uzený hovězí jazyk překrojíme na menší kusy a vložíme do horkého vývaru. Jazyk vaříme na mírném ohni zhruba 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Z měkkého jazyka odřízneme kůži a maso nakrájíme na kusy. Kusy jazyka povaříme v omáčce demi glace s lanýžovým olejem.
Na přílohu rozdělíme brokolici a květák na menší růžičky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty. Pak růžičky zeleniny scedíme a krátce orestujeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme.
Na talíř servírujeme celerové pyré, povařený hovězí jazyk a na másle orestovanou zeleninu. Ozdobíme celerovými chipsy a čerstvými bylinkami.
Ingredience:
Celer, smetana, sůl, pepř, mrkev, petržel, celý pepř, nové koření, bobkový list, uzený hovězí jazyk, demi glace, lanýžový olej, celerové chipsy, bylinky
Na přílohu: brokolice, květák, přepuštěné máslo, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Sezónní kuchařka s AvantGarde : další epizody
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 504 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
12 941 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 509 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
10 970 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 064 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 056 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 386 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 959 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 280 zhlédnutí
Vložte video do stránky:
Komentáře
Nejnovější videa

