Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
Pyré nemusí být jen z brambor. Vyzkoušejte zdravou a velmi chutnou variantu z celeru. Takový krém skvěle doplní uzený hovězí maso.
Celer nakrájíme na kostičky. 2/3 celerových kostek dáme do kastrůlku se smetanou. Osolíme a vaříme doměkka. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré.
Mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce se zbylým celerem a zalijeme vodou. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu. Uzený hovězí jazyk překrojíme na menší kusy a vložíme do horkého vývaru. Jazyk vaříme na mírném ohni zhruba 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Z měkkého jazyka odřízneme kůži a maso nakrájíme na kusy. Kusy jazyka povaříme v omáčce demi glace s lanýžovým olejem.
Na přílohu rozdělíme brokolici a květák na menší růžičky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty. Pak růžičky zeleniny scedíme a krátce orestujeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme.
Na talíř servírujeme celerové pyré, povařený hovězí jazyk a na másle orestovanou zeleninu. Ozdobíme celerovými chipsy a čerstvými bylinkami.
Ingredience:
Celer, smetana, sůl, pepř, mrkev, petržel, celý pepř, nové koření, bobkový list, uzený hovězí jazyk, demi glace, lanýžový olej, celerové chipsy, bylinky
Na přílohu: brokolice, květák, přepuštěné máslo, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Trendový drdol z vlasů, které jdou sotva sepnout
248 581 zhlédnutí -
Víte, jak vznikl vánoční megahit Ledeckého?
3 388 zhlédnutí -
Jak snadno změnit denní líčení na noční
10 112 zhlédnutí -
Ragbistky po sobě střílí a strhávají si masku
2 771 zhlédnutí -
Jak se hraje bowling s demoliční četou?
4 044 zhlédnutí -
Připravte si domácí pleťovou vodu z máty
15 112 zhlédnutí -
Proměna: nejdřív přišel strojek a pak slzy
57 072 zhlédnutí -
Dorůstající obočí je problém. Víme, jak ho řešit
29 351 zhlédnutí -
Super trik na elegantní a jednoduchý drdol
28 574 zhlédnutí -
Je hokejista Vladimír Růžička pirát i za volantem?
26 447 zhlédnutí -
Filmové omyly: Dívka na koštěti pár chyb vyčarovala
30 377 zhlédnutí -
Trápí vás akné? Poradíme jak se ho zbavit
56 907 zhlédnutí -
Filmové omyly: Kde vojín Kouba udělal zase chybu?
292 238 zhlédnutí -
Z Telebrit: Jágr si pořídil byt za desítky milionů
14 391 zhlédnutí -
Živá Barbie a další šílené úlety v letních ulicích
52 026 zhlédnutí -
Oldřich Vinař: Geniální lékař lidských duší
6 191 zhlédnutí -
Růžová horečka: když nemají celebrity doma zrcadlo
16 522 zhlédnutí -
Radek Banga: Z bezdomovce hvězdou hudební scény
58 091 zhlédnutí -
Místo "exotic" erotic a další chyby za miliony
20 389 zhlédnutí -
Jak se vyrábějí luxusní hodinky Prim
12 510 zhlédnutí -
Beskydy ukrývají zbojnický poklad. Najde se někdy?
8 906 zhlédnutí -
Chcete dokonalé řasy? Ukážeme vám, jak na to
58 000 zhlédnutí -
Nechci pokutu!
6 100 zhlédnutí -
Zloděj si odložil zbraň. Prodavačka ho přemohla
17 164 zhlédnutí -
Asi jinej gang! Petr Pilát, Marpo a Honza Toužimský
18 215 zhlédnutí -
Jedlá soda. Tipy pro dokonalý úklid za pár kaček
59 569 zhlédnutí -
Módní peklo: Leopardí hrůza a modrý soudek
22 598 zhlédnutí -
Krutá změna v chování mužů. Kráska vs šeredka
139 061 zhlédnutí -
Válec vs nenáviděná matematika: jaké bude řešení?
1 676 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 540 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 327 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 599 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 056 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 549 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 110 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 512 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 015 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 403 zhlédnutí
Nejnovější videa

