Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou, která se hodí nejen k marinovanému kachnímu prsu. Tento recept se i u vás stane oblíbeným, nejen svátečním jídlem.
Šalotková marmeláda s marinovanými kachními prsy
Oloupanou šalotku nakrájíme nahrubo. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr, pak vsypeme šalotku. Po chvilce přidáme červené víno a balzamiko a necháme vařit, až vše zhoustne na marmeládu.
Očištěné kachní prso opečeme na pánvi ze strany kůže. Po opečení ho v míse zasypeme cukrem smíchaným se solí, natrhaný tymiánem a rozmarýnem a necháme 48 hodin marinovat v chladu.
Na arašídovou drobenku smícháme nasekané oříšky, arašídové máslo, hladkou mouku a cukr. Směs rozprostřeme na plech a pečeme 20 minut na 180°C.
Namarinované kachní prso nakrájíme na velmi slabé plátky a naskládáme je na talíř. Posypeme drobenkou, obložíme salátovými listy a doplníme šalotkovou marmeládou.
Ingredience:
Na šalotkovou marmeládu: šalotku, cukr krupici, červené víno, balzamikový ocet
Na marinované prso: kachní prso, cukr, sůl, tymián, rozmarýn
Na drobenku: lískové oříšky, arašídové máslo, hladkou mouku a cukr
Na servírování směs salátových listů
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Slavná Poldovka je dnes místem k pláči
5 068 zhlédnutí -
Záhada: jak chtěli čeští mágové zabít Hitlera?
13 600 zhlédnutí -
Neckyáda v ledové vodě. I tak slaví Češi Velikonoce
2 767 zhlédnutí -
Překvapivá využití zubní pasty v domácnosti.Tereza je fklidu!
20 584 zhlédnutí -
Přešlapy i křivdy. Nejtěžší role první dámy Dagmar Havlové
24 765 zhlédnutí -
Jak pobrat opravdu velký nákup? Máme na to trik
20 547 zhlédnutí -
Šílená Anglie: Zloděj zkusil ukrást kolo za jízdy
24 219 zhlédnutí -
Jiří Ovčáček I: Poprvé o soukromí a ne o Zemanovi
61 208 zhlédnutí -
Český milionář, který o vše přišel a dostal druhou šanci v Sydney
34 557 zhlédnutí -
Kdo je kdo? Kvůli touze po kráse přišly o svou tvář
24 108 zhlédnutí -
Urbex: 20 let opuštěný důl vydává svědectví
12 029 zhlédnutí -
Triky, které vás v kuchyni zachrání
36 955 zhlédnutí -
Módní peklo: Pane, kde jste nechal kalhoty?
49 311 zhlédnutí -
Vodní slavobrána pro pravidelnou linku A380
9 839 zhlédnutí -
Beskydy: Nekonečná dobrodružství pod vrcholky hor
10 791 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
1 666 zhlédnutí -
Vyrobte si stojan na různě velké stromečky
11 777 zhlédnutí -
To muselo bolet! Žháře zradil Molotovův koktejl
21 447 zhlédnutí -
Menzelová našla manžela doma v bezvědomí
41 669 zhlédnutí -
Trik na stínované zvýraznění očí
49 092 zhlédnutí -
Válec přejel obří vibrátor. Co zbylo?
4 426 zhlédnutí -
Borec na čtyřkolce "useděl" salto a odfrčel
17 222 zhlédnutí -
Jarní trendy, bez kterých se v šatníku neobejdete!
27 526 zhlédnutí -
Co ukrývají ponorkové kryty ze 70. let?
954 zhlédnutí -
Orální sex doménou lidí? Užívají si ho i zvířata
58 046 zhlédnutí -
Z Telebrit: Rosol a Ochotská připravují rozvod
30 314 zhlédnutí -
TOP 6 psích herců: bez koho se režiséři neobešli?
4 021 zhlédnutí -
Tomáš Řepka: Kristelovou jsem sbalil na čokoládu
79 135 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 526 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 195 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 034 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 584 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 406 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 100 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 486 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 001 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 368 zhlédnutí
Nejnovější videa
![](http://1gr.cz/u/IWEB30.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=sv56Af&p=tv7OByhV%7c62Wpt75EqrdOF1bkw7&x=TBie_F)