Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou, která se hodí nejen k marinovanému kachnímu prsu. Tento recept se i u vás stane oblíbeným, nejen svátečním jídlem.
Šalotková marmeláda s marinovanými kachními prsy
Oloupanou šalotku nakrájíme nahrubo. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr, pak vsypeme šalotku. Po chvilce přidáme červené víno a balzamiko a necháme vařit, až vše zhoustne na marmeládu.
Očištěné kachní prso opečeme na pánvi ze strany kůže. Po opečení ho v míse zasypeme cukrem smíchaným se solí, natrhaný tymiánem a rozmarýnem a necháme 48 hodin marinovat v chladu.
Na arašídovou drobenku smícháme nasekané oříšky, arašídové máslo, hladkou mouku a cukr. Směs rozprostřeme na plech a pečeme 20 minut na 180°C.
Namarinované kachní prso nakrájíme na velmi slabé plátky a naskládáme je na talíř. Posypeme drobenkou, obložíme salátovými listy a doplníme šalotkovou marmeládou.
Ingredience:
Na šalotkovou marmeládu: šalotku, cukr krupici, červené víno, balzamikový ocet
Na marinované prso: kachní prso, cukr, sůl, tymián, rozmarýn
Na drobenku: lískové oříšky, arašídové máslo, hladkou mouku a cukr
Na servírování směs salátových listů
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
5 kultovních filmů podle skutečných událostí
12 506 zhlédnutí -
Ester: kdyby soutěžila v plavkách, má další zlato
138 689 zhlédnutí -
Varování: tyto hrůzy nás čekají, když dojde kyslík
2 915 zhlédnutí -
Jedlá soda. Tipy pro dokonalý úklid za pár kaček
59 569 zhlédnutí -
Voda na Zemi vysychá. Bude to konec lidstva?
19 265 zhlédnutí -
Orlando Bloom řádí v Praze. Která Češka ho sbalí?
30 868 zhlédnutí -
A bude hůř: Aféra s emisemi byl útok na Německo
6 922 zhlédnutí -
10 fantastických věcí v životě velryb
7 943 zhlédnutí -
Lipno: Lyžování u korun stromů i bobové dráhy
5 057 zhlédnutí -
Slavná Poldovka je dnes místem k pláči
5 085 zhlédnutí -
Obří pozadí leze ze sukně a další módní peklo
64 899 zhlédnutí -
Triky na účesy s bezdrátovými skřipci
32 860 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
1 039 zhlédnutí -
Test jogurtů a živých bakterií vám otevře oči
66 304 zhlédnutí -
Nehoda Václava Vydry: prokouslý jazyk a prasklá čéška
26 053 zhlédnutí -
Deštné: super lyžování i jídlo za lidové ceny
701 zhlédnutí -
Trainspotting po česku. Na čem si frčí české děti?
3 110 zhlédnutí -
Geniální lachtan rozeznal 90 obrazových symbolů
3 335 zhlédnutí -
U Pelhřimova je nejvyšší stavba, je to stožár
14 435 zhlédnutí -
Minérální líčidla jsou hit. Prozáří vaši tvář
5 485 zhlédnutí -
Cvičení maminek s kojenci. Jde to!
13 952 zhlédnutí -
Holým zadkem v úlu. Šílená sázka o tisíc dolarů
12 671 zhlédnutí -
První český virál: Šílený Ota skočil do zdi
30 719 zhlédnutí -
Milujte olivový olej! Tereza je fklidu!
9 106 zhlédnutí -
Zhubněte s power jógou – Dýchání je základ
13 219 zhlédnutí -
Napadení strážníka: nebohý mopslík svištěl vzduchem
5 964 zhlédnutí -
To byla podívaná. Sex v socialistických filmech
256 966 zhlédnutí -
Tohle jsou pravidla správného odličování
23 419 zhlédnutí -
Zločinec se málem utopil - během silniční honičky
11 870 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 540 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 327 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 078 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 599 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 549 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 110 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 512 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 015 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 403 zhlédnutí
Nejnovější videa

