Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
Šéfkuchař restaurace AvantGarde Petr Vlásek přichází se svým dokonale vyváženým receptem na Marinovanou červenou řepu s kroketami z kozího sýra.
Ingredience
červená řepa
voda
červený vinný ocet
cukr
nové koření
hřebíček
olivový olej
majonéza
salátové listy
Krokety: kozí sýr
pepř
sůl
hladká mouka
vejce
panko strouhanka
olej na smažení
Na nálev svaříme vodu s červeným vinným octem, cukrem, novým kořením, celou skořicí a hřebíčkem.
Řepu očistíme, nakrájíme na plátky a vykrájíme z nich kolečka. Zbylé ořezy řepy nakrájíme kousky, ze kterých budeme připravovat pyré.
Vroucí nálev scedíme a rozdělíme do dvou kastrůlků. V jednom povaříme vykrájená kolečka řepy. V druhém uvaříme doměkka kousky na pyré.
Mezi tím připravíme krokety z kozího sýra. Kozí sýr nakrájíme na kousky a v misce rozmačkáme. Dochutíme ho pepřem a solí. Rozmícháme a vytvarujeme kuličky. Obalíme je v mouce, vejci a panko strouhance a usmažíme v oleji.
Uvařené kousky řepy scedíme z nálevu a rozmixujeme na pyré.
Nálev z řepy zredukujeme. Část vyšleháme s olejem na dresink. V dresinku 20 minut marinujeme uvařená kolečka.
Majonézu smícháme se zbytkem zredukovaného nálevu.
Pak servírujeme krokety z kozího sýra s červenou řepou, pyré, majonézou a salátovými listy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 511 zhlédnutí -
Nedaleko Jeseníku je prý utopené bohaté město
14 806 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 110 zhlédnutí -
Namol opilý cyklista poničil auto. Hlavou
24 498 zhlédnutí -
Rudá záře nad Prahou: požár Průmyslového paláce
9 850 zhlédnutí -
10 jasných signálů těla o tom, že mu něco je
22 803 zhlédnutí -
Hořící balón pálil rachejtle přímo do lidí
3 322 zhlédnutí -
Módní peklo: housenky, krávy a sexy chlupatá hruď
15 833 zhlédnutí -
Zloděj si odložil zbraň. Prodavačka ho přemohla
17 164 zhlédnutí -
Neuvěřitelné: nikdo si nevzal volnou dvoutisícovku
7 162 zhlédnutí -
10 psích hrdinů v akci. Bez nich by majitelé nežili
8 054 zhlédnutí -
Překvapivé. 10 osobností, které prý měly syfilis
21 280 zhlédnutí -
Zloděj vykradl loď, pak se utopil při útěku
28 222 zhlédnutí -
Berenika září v Hlasu. Na Instagramu velký průšvih
18 967 zhlédnutí -
Vojenská nemocnice v Josefově je místem duchů
90 765 zhlédnutí -
Módní peklo: čím víc značek, tím větší luxus?
9 483 zhlédnutí -
Jak obléknout postavu „krev a mlíko“
148 084 zhlédnutí -
Luxusní žemlovka z vánočky za pár minut
10 956 zhlédnutí -
Tvar tančícího domu ovlivnila rozčílená sousedka
26 195 zhlédnutí -
Motorka letí nad letadlem. Kdo je větší blázen?
7 161 zhlédnutí -
Polosepnuté vlasy – trik pro dvě gumičky
133 547 zhlédnutí -
První český virál: Šílený Ota skočil do zdi
30 709 zhlédnutí -
Jak jednoduše zkrátit protivně dlouhý kabel
16 166 zhlédnutí -
Videa, jimž neuvěříte. Co vše lidé dokážou přežít?
54 721 zhlédnutí -
Dominik Hašek: Porážka neznamená konec ani v hokeji
28 846 zhlédnutí -
Moderátorka Primy a dalších 42 otrávených ve Varech
8 260 zhlédnutí -
Zpěvačka Zelenková: Proč nemám děti?
27 954 zhlédnutí -
Filmové chyby: Sněženky a machři
98 227 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 540 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 321 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 076 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 599 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 054 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 549 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 110 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 511 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 015 zhlédnutí
Nejnovější videa

