Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
Šéfkuchař restaurace AvantGarde Petr Vlásek přichází se svým dokonale vyváženým receptem na Marinovanou červenou řepu s kroketami z kozího sýra.
Ingredience
červená řepa
voda
červený vinný ocet
cukr
nové koření
hřebíček
olivový olej
majonéza
salátové listy
Krokety: kozí sýr
pepř
sůl
hladká mouka
vejce
panko strouhanka
olej na smažení
Na nálev svaříme vodu s červeným vinným octem, cukrem, novým kořením, celou skořicí a hřebíčkem.
Řepu očistíme, nakrájíme na plátky a vykrájíme z nich kolečka. Zbylé ořezy řepy nakrájíme kousky, ze kterých budeme připravovat pyré.
Vroucí nálev scedíme a rozdělíme do dvou kastrůlků. V jednom povaříme vykrájená kolečka řepy. V druhém uvaříme doměkka kousky na pyré.
Mezi tím připravíme krokety z kozího sýra. Kozí sýr nakrájíme na kousky a v misce rozmačkáme. Dochutíme ho pepřem a solí. Rozmícháme a vytvarujeme kuličky. Obalíme je v mouce, vejci a panko strouhance a usmažíme v oleji.
Uvařené kousky řepy scedíme z nálevu a rozmixujeme na pyré.
Nálev z řepy zredukujeme. Část vyšleháme s olejem na dresink. V dresinku 20 minut marinujeme uvařená kolečka.
Majonézu smícháme se zbytkem zredukovaného nálevu.
Pak servírujeme krokety z kozího sýra s červenou řepou, pyré, majonézou a salátovými listy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Lovci kovů z ciziny útočí. Moc IQ ale nepobrali
129 045 zhlédnutí -
10 tajemství lidského těla, která možná neznáte
370 361 zhlédnutí -
Takhle uděláte trendy drdol, kterým všude oslníte
91 314 zhlédnutí -
Čikatilo: při líčení hrůz rodiny obětí omdlévaly
98 012 zhlédnutí -
10 věcí o líbání, které jste určitě nevěděli
42 185 zhlédnutí -
Filmové chyby: velkolepý Gladiátor jich má mnoho
90 583 zhlédnutí -
Co jste nevěděli o komunistických seriálech
15 760 zhlédnutí -
Petra: Nepomohli mi lékaři ani léčitelé
4 790 zhlédnutí -
První zvonění? Tereza je fklidu!
5 744 zhlédnutí -
Které plemeno je skvělým dětským terapeutem?
53 343 zhlédnutí -
12 dokonalých rad, jak přežít dlouhou cestu
73 712 zhlédnutí -
Deníček moderního fotra: Jak se připravit na dítě?
10 771 zhlédnutí -
V těchto 5 státech prázdniny ještě nekončí
4 629 zhlédnutí -
Lupiči přepadli důchodce. Byl to bývalý boxer
743 149 zhlédnutí -
Strašidelná průhlednost a další módní peklo z ulic
21 106 zhlédnutí -
Namol opilý cyklista poničil auto. Hlavou
24 497 zhlédnutí -
Vandal zaútočil na symbol olympiády. Dostal lekci
38 181 zhlédnutí -
Jak na boty? Slepit prsty a používat suchý šampon
30 537 zhlédnutí -
Neckyáda v ledové vodě. I tak slaví Češi Velikonoce
2 764 zhlédnutí -
Pokus o vybrždění skončil okamžitým trestem
137 211 zhlédnutí -
Další úkol pro Ewu Farnou: vyměň kolo u auta v mrazu!
44 342 zhlédnutí -
Mareš má problém. Chytili ho za rychlost
20 343 zhlédnutí -
Vytvořte si věšák a police za pár korun
9 968 zhlédnutí -
Petra Černocká promluvila o smrti svého syna
224 423 zhlédnutí -
5 nejvypjatějších vítězství českých hokejistů
4 984 zhlédnutí -
Oldřich Vinař: Geniální lékař lidských duší
6 049 zhlédnutí -
Obří požár v Sapě nešlo uhasit, pomohl vrtulník
8 621 zhlédnutí -
Jak vypadá zbytečný luxus na záchodě
36 987 zhlédnutí -
Pláč a utrpení. Když se depiluje chlap
144 191 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 025 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 032 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí