Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
Kuřecí prsa, glazovaná zelenina, mrkvové pyré... Za to byste dostali od dietologa jedničku. A přitom je to skvělé chutné jídlo od šéfkuchaře špičkové restaurace.
Ingredience
Kuře, sůl, pepř, olej, máslo, tymián
pyré:
oranžová mrkev, olivový olej, máslo, cukr, šalotka, smetana
glazovaná zelenina:
oranžová mrkev, fialová mrkev, cukrové lusky, voda, máslo, sůl, cukr, pepř, zelené fava fazole
Postup
Nejdřív připravíme kuřecí prso. Maso osolíme, opepříme. Kuře opečeme v oleji s máslem z obou stran. Pak posypeme tymiánem, dáme do trouby a pečeme 10 minut při 180°C.
Na pyré nakrájíme oranžovou mrkev na kostičky. Opečeme je na oleji s máslem. Lehce pocukrujeme a zkaramelizujeme. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a ještě restujeme. Pak přidáme smetanu a na mírném ohni uvaříme do měkka. Pak rozmixujeme na pyré a dochutíme solí.
Na glazovanou zeleninu nakrájíme žlutou mrkev na kolečka silná 1,5 cm a vypíchneme z nich válečky. Odkrojky můžeme použít do pyré. Fialovou mrkev nakrájíme na trojúhelníčky. Mrkev vaříme v osolené vodě 8 minut. Přidáme cukrové lusky a ještě velmi krátce povaříme. Pak vše scedíme a zchladíme ve vodě s ledem. V pánvi svaříme trochu vody s máslem, solí, cukrem a pepřem. Do glazé vložíme osušenou zeleninu a krátce prohřejeme. Můžete přidat i zelené fava fazole.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Jak žije Češka v australském podzemí? Už 46 let
34 926 zhlédnutí -
Loučení se svobodou po česku. Když se to zvrtne
16 044 zhlédnutí -
Filmové chyby: Báječná léta pod psa jich měla dost
47 460 zhlédnutí -
Takhle uděláte trendy drdol, kterým všude oslníte
91 305 zhlédnutí -
Peklo v ulicích: když chybí zrcadlo i soudnost
50 103 zhlédnutí -
7 jídel, které vás mohou zabít
34 483 zhlédnutí -
Dříve ženám lámali srdce, teď sahají po plastice
5 928 zhlédnutí -
Tohle je na facku! Jak se nechovat u vánoční tabule 3/3
20 281 zhlédnutí -
Filmové chyby: ani Vrchní, prchni! před nimi neutekl
126 000 zhlédnutí -
Česká nej: Světový unikát v Ústí nad Labem
3 813 zhlédnutí -
Olga Havlová: z chudé šičky populární první dámou
11 310 zhlédnutí -
Obří požár v Sapě nešlo uhasit, pomohl vrtulník
8 610 zhlédnutí -
Hrůza z dětství poznamenala život Miloše Kopeckého
189 132 zhlédnutí -
Silnice se otevřela, řidič skútru neměl šanci
6 422 zhlédnutí -
10 faktů o ženách, které vysvětlují jejich chování
265 441 zhlédnutí -
Do moderního bazénu v Chlumci jen s hotovostí
370 zhlédnutí -
Kde Ruda z Ostravy vydělal na BMW i8?
235 506 zhlédnutí -
5 senzačních zpráv z vesmíru
10 306 zhlédnutí -
Německý boxer: neúnavný bojovník proti smutku
6 227 zhlédnutí -
Plzeňsko se pyšní legendárním mostem
3 206 zhlédnutí -
Totální drzost: podvodník chtěl zkásnout policisty
37 211 zhlédnutí -
Ester Ledecká ve svém Audi závodí a pálí gumy
137 133 zhlédnutí -
Tohle nezkoušejte: sex na balkoně je stál život
66 299 zhlédnutí -
Vyznává otevřený vztah. Za partnerku chce Češku
2 775 zhlédnutí -
Saxana: Hrušinský prozradil tajemství geniálních triků
10 125 zhlédnutí -
Nechci pokutu!
6 088 zhlédnutí -
Jen pro otrlé: Zvětšení penisu v přímém přenosu
44 951 zhlédnutí -
Barbora: Nechci být “ta nemocná”
1 574 zhlédnutí -
Karpeta: Otevřeně o politikaření v Microsoftu
4 433 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 173 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 019 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 397 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 096 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 474 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí