Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
Kuřecí prsa, glazovaná zelenina, mrkvové pyré... Za to byste dostali od dietologa jedničku. A přitom je to skvělé chutné jídlo od šéfkuchaře špičkové restaurace.
Ingredience
Kuře, sůl, pepř, olej, máslo, tymián
pyré:
oranžová mrkev, olivový olej, máslo, cukr, šalotka, smetana
glazovaná zelenina:
oranžová mrkev, fialová mrkev, cukrové lusky, voda, máslo, sůl, cukr, pepř, zelené fava fazole
Postup
Nejdřív připravíme kuřecí prso. Maso osolíme, opepříme. Kuře opečeme v oleji s máslem z obou stran. Pak posypeme tymiánem, dáme do trouby a pečeme 10 minut při 180°C.
Na pyré nakrájíme oranžovou mrkev na kostičky. Opečeme je na oleji s máslem. Lehce pocukrujeme a zkaramelizujeme. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a ještě restujeme. Pak přidáme smetanu a na mírném ohni uvaříme do měkka. Pak rozmixujeme na pyré a dochutíme solí.
Na glazovanou zeleninu nakrájíme žlutou mrkev na kolečka silná 1,5 cm a vypíchneme z nich válečky. Odkrojky můžeme použít do pyré. Fialovou mrkev nakrájíme na trojúhelníčky. Mrkev vaříme v osolené vodě 8 minut. Přidáme cukrové lusky a ještě velmi krátce povaříme. Pak vše scedíme a zchladíme ve vodě s ledem. V pánvi svaříme trochu vody s máslem, solí, cukrem a pepřem. Do glazé vložíme osušenou zeleninu a krátce prohřejeme. Můžete přidat i zelené fava fazole.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Vytvořte si účes snů s měkkými volnými vlnami
36 541 zhlédnutí -
10 jasných signálů těla o tom, že mu něco je
22 803 zhlédnutí -
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 526 zhlédnutí -
Bezdomovec i jeho pes těsně unikli smrti pod autem
6 578 zhlédnutí -
Módní peklo: extra zářez a bílé kozačkové zlo
28 041 zhlédnutí -
Noid je na dně. Už se koupe jen v řece
12 531 zhlédnutí -
Jak by vypadal dnešní svět s vládou Třetí říše?
30 495 zhlédnutí -
Hurá do školy pro prostitutky nebo zaklínače hadů
6 014 zhlédnutí -
Módní peklo: kalhotky s kapsami a česká klasika
173 926 zhlédnutí -
Česká školačka: Zélandské děti jsou poctivější
11 245 zhlédnutí -
Radka Máchová: První dáma letecké akrobacie
8 159 zhlédnutí -
Pokus o vybrždění skončil okamžitým trestem
137 214 zhlédnutí -
Hyperrychlostí linkou č. 16 po Praze
15 239 zhlédnutí -
Praha neznámá: Čtvrť kriminálníků, bláznů a učenců
89 980 zhlédnutí -
Žít začala ve 40. Otěhotněla a založila firmu
5 675 zhlédnutí -
Cvičíme s Jiřím Paroubkem: Buďte jako sbíječka
19 306 zhlédnutí -
Filmové chyby: Bathory a omyly Jakubiska
45 122 zhlédnutí -
10 šílených zvyků ve světě. Tohle Čech nepochopí
139 457 zhlédnutí -
David Svoboda rozdrtil všechny vip soupeře
6 540 zhlédnutí -
Asi jinej gang! Petr Pilát, Marpo a Honza Toužimský
18 196 zhlédnutí -
U Pelhřimova je nejvyšší stavba, je to stožár
14 431 zhlédnutí -
Hloupé otázky krásek
12 960 zhlédnutí -
Filmové chyby: Snowboarďáci a štěrbiny
51 369 zhlédnutí -
Vojenská nemocnice v Josefově je místem duchů
90 715 zhlédnutí -
Sbal si na dovolenou jako bůh
26 941 zhlédnutí -
Nalaďte se na Vánoce s Terezou
9 185 zhlédnutí -
Na modlitebnu v Čechách vybrali 20 milionů
22 463 zhlédnutí -
Šikanoval bezdomovce, čekal ho bolestivý trest!
126 350 zhlédnutí -
Vzdal se statisíců a pomáhá těžce postiženým lidem
1 748 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 526 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 195 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 034 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 584 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 036 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 406 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 100 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 486 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 368 zhlédnutí
Nejnovější videa
![](http://1gr.cz/u/IWEB32.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=sgAIRa&p=tg4CQnhr%7cIJgpi4HNvryJ3Kekf4&x=TQYymS)