Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
Kuřecí prsa, glazovaná zelenina, mrkvové pyré... Za to byste dostali od dietologa jedničku. A přitom je to skvělé chutné jídlo od šéfkuchaře špičkové restaurace.
Ingredience
Kuře, sůl, pepř, olej, máslo, tymián
pyré:
oranžová mrkev, olivový olej, máslo, cukr, šalotka, smetana
glazovaná zelenina:
oranžová mrkev, fialová mrkev, cukrové lusky, voda, máslo, sůl, cukr, pepř, zelené fava fazole
Postup
Nejdřív připravíme kuřecí prso. Maso osolíme, opepříme. Kuře opečeme v oleji s máslem z obou stran. Pak posypeme tymiánem, dáme do trouby a pečeme 10 minut při 180°C.
Na pyré nakrájíme oranžovou mrkev na kostičky. Opečeme je na oleji s máslem. Lehce pocukrujeme a zkaramelizujeme. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a ještě restujeme. Pak přidáme smetanu a na mírném ohni uvaříme do měkka. Pak rozmixujeme na pyré a dochutíme solí.
Na glazovanou zeleninu nakrájíme žlutou mrkev na kolečka silná 1,5 cm a vypíchneme z nich válečky. Odkrojky můžeme použít do pyré. Fialovou mrkev nakrájíme na trojúhelníčky. Mrkev vaříme v osolené vodě 8 minut. Přidáme cukrové lusky a ještě velmi krátce povaříme. Pak vše scedíme a zchladíme ve vodě s ledem. V pánvi svaříme trochu vody s máslem, solí, cukrem a pepřem. Do glazé vložíme osušenou zeleninu a krátce prohřejeme. Můžete přidat i zelené fava fazole.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
A bude hůř! Jaké oteplování? Je to byznys
12 784 zhlédnutí -
Chovatel šelem: gepard mě stál půl milionu
8 082 zhlédnutí -
Jak zkrátit dobu žehlení na polovinu? Známe trik
46 619 zhlédnutí -
Jak zmizet z policejního auta pomocí zapalovače
45 264 zhlédnutí -
8 největších výhod rodičovství
8 508 zhlédnutí -
Letní hity? Chlupaté plavky a pizza místo prsou
43 664 zhlédnutí -
3 tuny a 400 koní Zdeňka Izera
228 345 zhlédnutí -
Lze malé dítě vůbec unavit?
16 610 zhlédnutí -
Jílková, Vašut a Liška dělají divné věci
11 976 zhlédnutí -
Vše rozprodal a odjel na Zéland. Ten ho zklamal
55 918 zhlédnutí -
Žena se svlékla donaha a napadala motoristy
154 454 zhlédnutí -
Sexy tanečky v župánku. Co ještě Bagárová ukázala?
33 731 zhlédnutí -
Neuvěříte: zuřivý muž za jízdy vypadl z auta
26 866 zhlédnutí -
Tereza je fklidu a má 5 tipů pro chlapy, jak připravit byt na rande
19 374 zhlédnutí -
Filmové chyby Titanic nepotopí, ale jsou tam
15 803 zhlédnutí -
Filmové chyby: Dědictví aneb Kurvahošigutntág
87 545 zhlédnutí -
Tajemný Kittelův dům. Zde se upisovalo ďáblu
23 131 zhlédnutí -
70 dní na motorce v australské poušti
11 673 zhlédnutí -
Kopl policistu mezi nohy. Zle na to doplatil
33 448 zhlédnutí -
Nejbizarnější WC světa. Neuvěříte, co lidi vymyslí
58 294 zhlédnutí -
V-LOG: Držkopády na wakeboardu
18 433 zhlédnutí -
Zatajené dějiny: tisíce Čechů bojovaly za Hitlera
35 504 zhlédnutí -
Koupaliště v Budějovicích: hlava na hlavě
4 638 zhlédnutí -
Jan Rosák: V rodině jsem přijal muslima
21 586 zhlédnutí -
Luxusní Mercedes Slávika. Chrom, kůže a dřevo
73 923 zhlédnutí -
Excelentní „Chalupář“ Kemr byl jako herec přehlížen
97 125 zhlédnutí -
Filmové chyby: Jak dostat tatínka do polepšovny
524 173 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 527 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 215 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 037 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 586 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 042 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 410 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 101 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 490 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 372 zhlédnutí