Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
Kuřecí prsa, glazovaná zelenina, mrkvové pyré... Za to byste dostali od dietologa jedničku. A přitom je to skvělé chutné jídlo od šéfkuchaře špičkové restaurace.
Ingredience
Kuře, sůl, pepř, olej, máslo, tymián
pyré:
oranžová mrkev, olivový olej, máslo, cukr, šalotka, smetana
glazovaná zelenina:
oranžová mrkev, fialová mrkev, cukrové lusky, voda, máslo, sůl, cukr, pepř, zelené fava fazole
Postup
Nejdřív připravíme kuřecí prso. Maso osolíme, opepříme. Kuře opečeme v oleji s máslem z obou stran. Pak posypeme tymiánem, dáme do trouby a pečeme 10 minut při 180°C.
Na pyré nakrájíme oranžovou mrkev na kostičky. Opečeme je na oleji s máslem. Lehce pocukrujeme a zkaramelizujeme. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a ještě restujeme. Pak přidáme smetanu a na mírném ohni uvaříme do měkka. Pak rozmixujeme na pyré a dochutíme solí.
Na glazovanou zeleninu nakrájíme žlutou mrkev na kolečka silná 1,5 cm a vypíchneme z nich válečky. Odkrojky můžeme použít do pyré. Fialovou mrkev nakrájíme na trojúhelníčky. Mrkev vaříme v osolené vodě 8 minut. Přidáme cukrové lusky a ještě velmi krátce povaříme. Pak vše scedíme a zchladíme ve vodě s ledem. V pánvi svaříme trochu vody s máslem, solí, cukrem a pepřem. Do glazé vložíme osušenou zeleninu a krátce prohřejeme. Můžete přidat i zelené fava fazole.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Zdobení velikonočních vajíček. Tereza je fklidu!
3 668 zhlédnutí -
Robert Vano: Bez drog jsem škrábal zdi sklepa
33 040 zhlédnutí -
Podívejte se do vysavače jak chroupe strouhanku
4 026 zhlédnutí -
Česká nej: Světový unikát v Ústí nad Labem
3 825 zhlédnutí -
V-LOG v sedle
14 388 zhlédnutí -
-
Leoš Mareš: vrásky a únava. Pomůže si botoxem?
11 121 zhlédnutí -
Americký curl: opatrovník, chůva a přítel v jednom
21 874 zhlédnutí -
Filmové chyby: Tři oříšky pro Popelku a pár omylů
150 252 zhlédnutí -
Co dokáže legendární Hummer v ženských rukou?
81 226 zhlédnutí -
Jak se kupuje Airbus A320? Stačí mít dvě miliardy
7 054 zhlédnutí -
Pepa Vojtek poprvé v motokáře
14 758 zhlédnutí -
Český hokej jede. Jak vlastně vznikl tento sport?
3 555 zhlédnutí -
Tauern. Nejluxusnější spa v Alpách?
2 930 zhlédnutí -
Návod na uspávání dítěte: proč už nespíš ty sígře?
44 488 zhlédnutí -
Postavte si dům na noze. Ušetříte statisíce
101 308 zhlédnutí -
Jak nejlépe odličovat citlivé oční partie
25 496 zhlédnutí -
Jaké doplňky a oblečení z vás udělají hipstera
43 930 zhlédnutí -
Praktický pořadač na váš stůl
12 233 zhlédnutí -
Neuvěřitelné: nikdo si nevzal volnou dvoutisícovku
7 162 zhlédnutí -
Petr Janda: Smrt syna je trauma na celý život
82 297 zhlédnutí -
Top 8 psích plemen, která se hodí do kabelky
10 346 zhlédnutí -
A bude hůř! Jaké oteplování? Je to byznys
12 784 zhlédnutí -
Akrobatický letec řídí hybridní Lexus za 2 miliony
10 362 zhlédnutí -
Korida na křižovatce: uprchlý býk nabral policistu
5 984 zhlédnutí -
Je mu 32 let a nikdy neměl vztah. Budete tou první?
5 845 zhlédnutí -
Souboj o puk stál českou hokejovou hvězdu život
171 989 zhlédnutí -
Suchánek a Genzer: Co by bylo, kdyby nebylo sklo?
80 623 zhlédnutí -
Udělejte si plné sexy rty
23 274 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 540 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 321 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 076 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 599 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 054 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 549 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 110 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 511 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 403 zhlédnutí
Nejnovější videa

