Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
Dýňová polévka podle šéfkuchaře Petra Vláska je sama o sobě fantastická. K absolutní dokonalosti jí však přivedou kachní krokety.
Ingredience
Dýně Hokaido, olivový olej, sůl, česnek, mrkev, rostlinný olej, cibule, kari pasta, kokosové mléko, dýňová semínka, dýňový olej, klíčky
Kachní krokety: kachní stehno, sůl, drcený kmín, smetana, vejce, strouhanka, olej na smažení
Postup
Z dýně vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Kostky dýně dáme do pekáče. Pokapeme olejem, osolíme a přidáme podrcené stroužky česneku. Kachní stehno na krokety osolíme a posypeme kmínem. Přidáme do pekáče k dýni. Pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 75 minut, až bude dýně i kachna měkká. Mrkev nakrájíme na púlkolečka a orestujeme ji na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme kari pastu. Krátce orestujeme. Zalijeme kokosovým mlékem a provaříme. Přidáme opečenou dýni a vaříme asi 20 – 25 minut. Pak polévku rozmixujeme dohladka. Upečené a vychladlé kachní stehno obereme. Maso rozmixujeme. Přidáme smetanu, špetku soli a rozšlehané vejce a rozmixujeme. Z kachní fáše vytvoříme kuličky a obalíme je ve strouhance. Usmažíme je v oleji dozlatova a necháme okapat na ubrousku. Krokety servírujeme s dýňovou polévkou. Ozdobíme praženými dýňovými semínky, dýňovým olejem a klíčky.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Módní peklo: Kalhotky a děsivá madla lásky v ulicích
120 752 zhlédnutí -
Když se to zvrhne: elfí uši a lámání kostí na přání
11 918 zhlédnutí -
Chovatel hadů: Polykala mě čtyřmetrová krajta
20 757 zhlédnutí -
Lidová tvořivost zabodovala na erotickém veletrhu
30 050 zhlédnutí -
Co nikdy neříkat policajtovi
118 184 zhlédnutí -
Tři vlasy v sešrotovaném autě usvědčily vraha
14 011 zhlédnutí -
Rosenberg má po nehodě vyndavací zuby od Šmuclera
90 373 zhlédnutí -
Vodní slavobrána pro pravidelnou linku A380
9 845 zhlédnutí -
Mladý Američan našel recept na samotu: vraždy
11 324 zhlédnutí -
Spoutat, mučit, zabít. Vrah BTK unikal 30 let
17 231 zhlédnutí -
Nevěry a doping. K čemu všemu se přiznali slavní?
3 234 zhlédnutí -
Patrik Hezucký: Tátu nikdy neviděl, příbuzné nezná
58 011 zhlédnutí -
Odvážná řidička uhájila auto a zahnala zloděje
16 587 zhlédnutí -
Dýňový krém bez pasírování
3 707 zhlédnutí -
Na velikosti nezáleží: Malá prsa bez podprsenky
187 059 zhlédnutí -
Nahý Syřan blokoval silnici a útočil tyčí na auta
13 804 zhlédnutí -
Erotický masér prošel peklem. Teď hledá lásku
10 338 zhlédnutí -
Chtěl tajně fotit ženin rozkrok, pak musel utíkat
109 453 zhlédnutí -
Špatný nápad: zločinci ujížděli policii v minivanu
37 492 zhlédnutí -
Naličte se na večírek stejně jako Farna, zazáříte!
11 704 zhlédnutí -
Michal Suchánek srazil Jaromíra Jágra
195 007 zhlédnutí -
Lze si na čokoládě vypěstovat závislost?
11 883 zhlédnutí -
Místo smrti naděje: farma, kde jsou si zvířata rovna
6 037 zhlédnutí -
25 příletů a odletů z Ruzyně během minuty a půl
47 451 zhlédnutí -
Kulturní šok: Čech na WC ve Vietnamu
29 301 zhlédnutí -
10 zajímavostí o ženském těle. Možná vás překvapí
104 929 zhlédnutí -
Puč na Beneše: Vojáci chtěli s Hitlerem bojovat
18 737 zhlédnutí -
Deset věcí, které Češi milují na hokeji
6 154 zhlédnutí -
10 nejdivnějších zlozvyků turistů. Děláte to taky?
107 150 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 540 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 327 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 078 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 599 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 056 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 549 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 110 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 015 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 403 zhlédnutí
Nejnovější videa

