Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
Dýňová polévka podle šéfkuchaře Petra Vláska je sama o sobě fantastická. K absolutní dokonalosti jí však přivedou kachní krokety.
Ingredience
Dýně Hokaido, olivový olej, sůl, česnek, mrkev, rostlinný olej, cibule, kari pasta, kokosové mléko, dýňová semínka, dýňový olej, klíčky
Kachní krokety: kachní stehno, sůl, drcený kmín, smetana, vejce, strouhanka, olej na smažení
Postup
Z dýně vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Kostky dýně dáme do pekáče. Pokapeme olejem, osolíme a přidáme podrcené stroužky česneku. Kachní stehno na krokety osolíme a posypeme kmínem. Přidáme do pekáče k dýni. Pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 75 minut, až bude dýně i kachna měkká. Mrkev nakrájíme na púlkolečka a orestujeme ji na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme kari pastu. Krátce orestujeme. Zalijeme kokosovým mlékem a provaříme. Přidáme opečenou dýni a vaříme asi 20 – 25 minut. Pak polévku rozmixujeme dohladka. Upečené a vychladlé kachní stehno obereme. Maso rozmixujeme. Přidáme smetanu, špetku soli a rozšlehané vejce a rozmixujeme. Z kachní fáše vytvoříme kuličky a obalíme je ve strouhance. Usmažíme je v oleji dozlatova a necháme okapat na ubrousku. Krokety servírujeme s dýňovou polévkou. Ozdobíme praženými dýňovými semínky, dýňovým olejem a klíčky.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Po úmrtí se v domě majitelů zastavil čas
108 170 zhlédnutí -
Zvířata ve vězení? Zatkli kozu i kočku pašeračku
7 581 zhlédnutí -
Tipy pro hrdinky v domácnosti. Tereza je fklidu!
6 779 zhlédnutí -
Dominika Myslivcová: Za den utratím 50 tisíc!
134 030 zhlédnutí -
Aquapark v Olešné: koupání s úžasným výhledem
4 595 zhlédnutí -
Zní to neuvěřitelně. Od krys se máme ještě co učit
4 475 zhlédnutí -
Z Telebrit: Jágr si pořídil byt za desítky milionů
14 384 zhlédnutí -
Chtěl rozbít výlohu, místo toho přizabil kamaráda
32 254 zhlédnutí -
Jedlá soda. Tipy pro dokonalý úklid za pár kaček
59 456 zhlédnutí -
Obři: 9 nejvyšších lidí světa
10 329 zhlédnutí -
Dáda Patrasová o Felixovi: Jeho milenku platím já!
63 639 zhlédnutí -
Klaun kongresmanem, kočka starostou. Nic nemožného
1 316 zhlédnutí -
Oskar Hes: Nechci skončit jako táta
15 632 zhlédnutí -
Jsou biopotraviny opravdu zdravější?
7 034 zhlédnutí -
Ostře sledované vlaky: ztracené kalhotky a Oscar
7 805 zhlédnutí -
Jak vzniká pilulka, kterou užívají miliony Čechů
10 800 zhlédnutí -
Antonín Švehla, geniální politik a mistr kompromisu
3 696 zhlédnutí -
Chtěl ukrást auto, zmlátila ho naštvaná řidička
38 666 zhlédnutí -
10 faktů o srdci, které vám můžou zachránit život
45 132 zhlédnutí -
Záchod s top výhledem na vrcholky slovenských hor
6 644 zhlédnutí -
Popelářský sen a další módní peklo z našich ulic
22 565 zhlédnutí -
Továrna na sny v číslech, které vás překvapí
1 383 zhlédnutí -
Maťo Harich a jeho šmajchl kabinet na kolech
87 660 zhlédnutí -
Skvělý trik. Vyrobte si záhony z palet
165 872 zhlédnutí -
Excelentní „Chalupář“ Kemr byl jako herec přehlížen
97 114 zhlédnutí -
Bernský salašnický pes: něžný a oddaný obr
7 407 zhlédnutí -
Nervozita a stres: během proměny přišla o vlasy
195 618 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 180 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 023 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí