Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
Dýňová polévka podle šéfkuchaře Petra Vláska je sama o sobě fantastická. K absolutní dokonalosti jí však přivedou kachní krokety.
Ingredience
Dýně Hokaido, olivový olej, sůl, česnek, mrkev, rostlinný olej, cibule, kari pasta, kokosové mléko, dýňová semínka, dýňový olej, klíčky
Kachní krokety: kachní stehno, sůl, drcený kmín, smetana, vejce, strouhanka, olej na smažení
Postup
Z dýně vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Kostky dýně dáme do pekáče. Pokapeme olejem, osolíme a přidáme podrcené stroužky česneku. Kachní stehno na krokety osolíme a posypeme kmínem. Přidáme do pekáče k dýni. Pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 75 minut, až bude dýně i kachna měkká. Mrkev nakrájíme na púlkolečka a orestujeme ji na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme kari pastu. Krátce orestujeme. Zalijeme kokosovým mlékem a provaříme. Přidáme opečenou dýni a vaříme asi 20 – 25 minut. Pak polévku rozmixujeme dohladka. Upečené a vychladlé kachní stehno obereme. Maso rozmixujeme. Přidáme smetanu, špetku soli a rozšlehané vejce a rozmixujeme. Z kachní fáše vytvoříme kuličky a obalíme je ve strouhance. Usmažíme je v oleji dozlatova a necháme okapat na ubrousku. Krokety servírujeme s dýňovou polévkou. Ozdobíme praženými dýňovými semínky, dýňovým olejem a klíčky.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Lupiči přepadli policajta. Co s nimi provedl?
221 394 zhlédnutí -
Nejšpinavější běh v ČR a soutěž o nejhezčí zadek
32 515 zhlédnutí -
Dovolená na lodi se vším. U nás i v Amsterodamu
1 196 zhlédnutí -
A bude hůř: Ovládají vaší mysl. Bojte se!
10 499 zhlédnutí -
10 nejšílenějších způsobů pohřbívání
10 754 zhlédnutí -
Pes z útulku není problém. Co od něj můžete čekat?
7 305 zhlédnutí -
Ideální psí plemena ke starším lidem. TOP 5
45 161 zhlédnutí -
Trendy oblečení na jaro do 1000. Tereza je fklidu!
3 120 zhlédnutí -
Milenky Havla: Dělají si jméno na jeho hrobě
12 269 zhlédnutí -
6 nejvhodnějších plemen pro hlídání vašeho majetku
31 062 zhlédnutí -
S principálem JOO exkluzivně do zákulisí cirkusu
3 127 zhlédnutí -
Madonna: Z královny popu královnou botoxu
17 773 zhlédnutí -
Tipy na halloweenské dekorace. Tereza je fklidu!
8 016 zhlédnutí -
Zadek, který vás nenechá v klidu. Víme, komu patří
116 465 zhlédnutí -
Zdobení velikonočních vajíček. Tereza je fklidu!
3 668 zhlédnutí -
Zdrogovaný Čech běhal nahý po lese a dělal tygra
16 692 zhlédnutí -
Dcera Genzera: Macechu obvinila ze zlatokopectví
45 431 zhlédnutí -
Jak na elegantní účes do společnosti
36 565 zhlédnutí -
Černá linka s bílou otevřou vaše oči. Zkuste to
4 942 zhlédnutí -
Nahradily smajlíky všechny naše emoce?
2 739 zhlédnutí -
Raper Paulie Garand vozí v autě pistoli!
49 244 zhlédnutí -
Svatba jako řemen: režisér Krejčík donášel na kolegy
16 350 zhlédnutí -
Módní peklo: Ubrus místo sukně i odhalený zadeček
131 224 zhlédnutí -
Chtěl řídit opilý. Přejel sám sebe
17 356 zhlédnutí -
Naučte se slavnostně sametové líčení
6 794 zhlédnutí -
Krádež benzínu z cizího auta se nevyplatila
66 007 zhlédnutí -
Suchánek a Genzer. Co by bylo, kdyby nebyli psi
156 941 zhlédnutí -
Chovatel šelem: gepard mě stál půl milionu
8 096 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 530 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 274 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 054 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 591 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 049 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 424 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 106 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 011 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 384 zhlédnutí