Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
Opravdu skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání. Vyzkoušejte pěnu z bílé čokolády s ořechovou oplatkou a rybízovou omáčkou. Čeká vás nepopsatelný chuťový zážitek.
Ořechová oplatka s pěnou z bílé čokolády a rybízovou omáčkou
Na ořechovou oplatku vyšleháme polovinu bílků s moučkovým cukrem a druhou polovinu s krupicovým cukrem. Oba sněhy dáme do mísy, přidáme nasekané vlašské ořechy a promícháme. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. Pak oplatku necháme vychladit a nakrájíme na menší kousky.
Na čokoládovou pěnu zahřejeme smetanu, a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Pak směs dáme do sifonové lahve a necháme vychladit 2 hodiny.
Na rybízovou omáčku dáme do kastrolu ovoce. Přidáme trochu vody a krupicový cukr a necháme 10 minut vařit. Mezi tím dáme marinovat fík do červeného vína.
Na talíř servírujeme rybízovou omáčku, čokoládovou pěnu, kousky oplatky a marinované fíky. Ozdobíme rybízem, mátou, jedlými květy a sekanými ořechy.
Ingredience
na ořechovou oplatku: bílky, moučkový cukr, krupicový cukr, vlašské ořechy
na čokoládovou pěnu: smetanu, bílou čokoládu
na rybízovou omáčku: rybíz, vodu, krupicový cukr
na dokončení: marinované fíky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Kterak zpravodaj našel na nahé dobrovolnici bod G
33 006 zhlédnutí -
Kauza Me Too i mezi dětmi?
2 060 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
3 047 zhlédnutí -
Vondráčková: Už dva měsíce mám Facebook
79 569 zhlédnutí -
Silhouette lift. Chirurg vyhladí vrásky pomocí nití
6 017 zhlédnutí -
Tak bojují mámy: zloděj chtěl ukrást auto i dítě
83 355 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
1 123 zhlédnutí -
Zemanová: věznění otce i výhrůžky únosem dcery
22 213 zhlédnutí -
Nejšpinavější běh v ČR a soutěž o nejhezčí zadek
32 496 zhlédnutí -
Ať to hoří!
24 463 zhlédnutí -
Pepa Vojtek poprvé v motokáře
14 754 zhlédnutí -
Česká živá Barbie: Chci sedmičky prsa
83 652 zhlédnutí -
Nejvtipnější bankovní přepadení skončilo u dveří
24 804 zhlédnutí -
Naučte se dokonale přirozeně nalíčit
41 832 zhlédnutí -
Tipy, jak se zbavit rýmy. Tereza je fklidu!
12 483 zhlédnutí -
Ragbistky po sobě střílí a strhávají si masku
2 768 zhlédnutí -
Ať žijí duchové: kde všude filmaři chybovali?
27 116 zhlédnutí -
Jana: Na Kubě jsme dostávali jednu housku na den
4 778 zhlédnutí -
Hyperrychlostí linkou č. 16 po Praze
15 236 zhlédnutí -
Módní peklo: Chodící hořčice a Rákosníček
19 782 zhlédnutí -
Sám se narodil bez končetin, teď motivuje lidi
3 898 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 394 zhlédnutí -
Co se děje v rádiu mimo vysílání. Tereza je fklidu!
4 435 zhlédnutí -
Ideální psí plemena ke starším lidem. TOP 5
45 026 zhlédnutí -
Jako zázrakem unikl Lustig smrti v Dachau
5 662 zhlédnutí -
Filmové omyly: i Spielberg v Jurském parku chyboval
16 718 zhlédnutí -
Za odporné WC v centru Prahy zaplatíte balík
5 526 zhlédnutí -
Hvězdní televizní hlasatelé socialismu. Vzpomínáte?
8 155 zhlédnutí -
Deviant útočil ve výtahu. Uvidíte, jak zle dopadl
130 505 zhlédnutí
-
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 170 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 018 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 577 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 394 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 096 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 474 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 994 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 360 zhlédnutí