Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
Opravdu skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání. Vyzkoušejte pěnu z bílé čokolády s ořechovou oplatkou a rybízovou omáčkou. Čeká vás nepopsatelný chuťový zážitek.
Ořechová oplatka s pěnou z bílé čokolády a rybízovou omáčkou
Na ořechovou oplatku vyšleháme polovinu bílků s moučkovým cukrem a druhou polovinu s krupicovým cukrem. Oba sněhy dáme do mísy, přidáme nasekané vlašské ořechy a promícháme. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. Pak oplatku necháme vychladit a nakrájíme na menší kousky.
Na čokoládovou pěnu zahřejeme smetanu, a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Pak směs dáme do sifonové lahve a necháme vychladit 2 hodiny.
Na rybízovou omáčku dáme do kastrolu ovoce. Přidáme trochu vody a krupicový cukr a necháme 10 minut vařit. Mezi tím dáme marinovat fík do červeného vína.
Na talíř servírujeme rybízovou omáčku, čokoládovou pěnu, kousky oplatky a marinované fíky. Ozdobíme rybízem, mátou, jedlými květy a sekanými ořechy.
Ingredience
na ořechovou oplatku: bílky, moučkový cukr, krupicový cukr, vlašské ořechy
na čokoládovou pěnu: smetanu, bílou čokoládu
na rybízovou omáčku: rybíz, vodu, krupicový cukr
na dokončení: marinované fíky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Pragovka už je jen stínem své slávy
7 808 zhlédnutí -
Závislost na plastice: zdeformovaná těla za miliony
23 587 zhlédnutí -
Nelegální závod v tunelu skončil tragicky
31 700 zhlédnutí -
Zpěvačka Zelenková: Proč nemám děti?
27 711 zhlédnutí -
Módní psí plemena: jaká je daň za roztomilost?
13 096 zhlédnutí -
Oblíbené křupky v boji s vibračním válcem neobstály
1 073 zhlédnutí -
Úžasné záběry z pérovny. Jak se vyrábějí pružiny?
13 516 zhlédnutí -
Slovníček maminek
55 210 zhlédnutí -
Krásy hlavního města Ibiza ve dne i noční mejdan
822 zhlédnutí -
Šéfka Prostřena: Nejsme tak blbí, jak Kazma tvrdí
247 556 zhlédnutí -
Vrány hravě překonávají v testech i malé děti
8 859 zhlédnutí -
Zoufalý Zvěřina: nesehnal bydlení, spí na ulici
64 600 zhlédnutí -
Farna šokovala na Skypu! Koukněte na reakce lidí
12 310 zhlédnutí -
Český Forrest Gump zemřel před sedmi lety
116 304 zhlédnutí -
TOP 6 nejvzácnějších ras. Pomůžeme jim přežít?
14 521 zhlédnutí -
Jak vzniká pilulka, kterou užívají miliony Čechů
10 800 zhlédnutí -
Dýňový krém bez pasírování
3 694 zhlédnutí -
Vzpomínáte na tyto hrůzy v socialistické armádě?
22 213 zhlédnutí -
Gestapo, všichni umřeme a žena mezi koulemi
10 469 zhlédnutí -
Coca Cola: nápoj, který zná opravdu úplně celý svět
3 967 zhlédnutí -
K čemu opravdu slouží česká krokodýlí farma?
15 733 zhlédnutí -
Utíkal před policisty, nakonec spadl nahý mezi ně
26 802 zhlédnutí -
Nebojte se plastů v bytě, jsou žhavým trendem
1 087 zhlédnutí -
Štukování zvládnete sami. A bez nepořádku
88 371 zhlédnutí -
Dcera Genzera: Macechu obvinila ze zlatokopectví
45 431 zhlédnutí -
Filmové chyby: legendární Terminátor jich má mnoho
22 876 zhlédnutí -
Deviant útočil ve výtahu. Uvidíte, jak zle dopadl
130 505 zhlédnutí -
Chcete nový účes bez zásahu do starého? Jde to!
13 980 zhlédnutí -
Mravenčí války jsou stejně děsivé jako ty lidské
33 089 zhlédnutí
-
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 024 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí