Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
Opravdu skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání. Vyzkoušejte pěnu z bílé čokolády s ořechovou oplatkou a rybízovou omáčkou. Čeká vás nepopsatelný chuťový zážitek.
Ořechová oplatka s pěnou z bílé čokolády a rybízovou omáčkou
Na ořechovou oplatku vyšleháme polovinu bílků s moučkovým cukrem a druhou polovinu s krupicovým cukrem. Oba sněhy dáme do mísy, přidáme nasekané vlašské ořechy a promícháme. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. Pak oplatku necháme vychladit a nakrájíme na menší kousky.
Na čokoládovou pěnu zahřejeme smetanu, a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Pak směs dáme do sifonové lahve a necháme vychladit 2 hodiny.
Na rybízovou omáčku dáme do kastrolu ovoce. Přidáme trochu vody a krupicový cukr a necháme 10 minut vařit. Mezi tím dáme marinovat fík do červeného vína.
Na talíř servírujeme rybízovou omáčku, čokoládovou pěnu, kousky oplatky a marinované fíky. Ozdobíme rybízem, mátou, jedlými květy a sekanými ořechy.
Ingredience
na ořechovou oplatku: bílky, moučkový cukr, krupicový cukr, vlašské ořechy
na čokoládovou pěnu: smetanu, bílou čokoládu
na rybízovou omáčku: rybíz, vodu, krupicový cukr
na dokončení: marinované fíky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Jak se Ewa Farna připravuje na Vánoce? 3/2
18 046 zhlédnutí -
Upleťte si vlastní pomlázku. Jde to snadno
9 327 zhlédnutí -
Cvičíme s Jiřím Paroubkem: Zaplavte si s draky
17 945 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
3 287 zhlédnutí -
Multimilionář Kapitán Demo a jeho limuzína
85 472 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 001 zhlédnutí -
Temelín: bourání vesnic, pálení sadů a 20 let vzdoru
6 863 zhlédnutí -
Ester Janečková: Církev pohřeb synovce nezvládla
54 110 zhlédnutí -
Vyznává otevřený vztah. Za partnerku chce Češku
2 776 zhlédnutí -
Záhady, které se vědcům nepodařilo objasnit
46 410 zhlédnutí -
Genzer: Na party s blondýnou, na hotel s brunetkou
3 545 zhlédnutí -
Válka s chlupy: jak na srst vašeho mazlíčka?
2 789 zhlédnutí -
Triky na účesy s bezdrátovými skřipci
32 828 zhlédnutí -
V-LOG: Držkopády na wakeboardu
18 433 zhlédnutí -
Borec na čtyřkolce "useděl" salto a odfrčel
17 222 zhlédnutí -
Ještěd: I česká stavba století má své škraloupy
6 492 zhlédnutí -
Zločinec udivil policisty – měl na sobě tanga!
57 524 zhlédnutí -
Obchod s drogami: Tuny kokainu a tisíce mrtvých
3 900 zhlédnutí -
Takhle vypadá legendární klub Pacha na Ibize
735 zhlédnutí -
Deníček moderního fotra: Jak se připravit na dítě?
10 771 zhlédnutí -
Filmové chyby: Jak utopit Dr. Mráčka aneb...
123 089 zhlédnutí -
Policistka v převleku zneškodnila únosce
53 146 zhlédnutí -
Růžová horečka: když nemají celebrity doma zrcadlo
16 522 zhlédnutí -
Plovárna Luhačovice: obří terasa a pálivá podlaha
10 167 zhlédnutí -
Šárka Pančochová bydlí v obrovském fordu
45 805 zhlédnutí -
FameTeam - jak jsme skočili ze skály!
97 093 zhlédnutí -
Poklona. Naprosto luxusní WC v centru Žiliny
3 412 zhlédnutí -
Tohle módní peklo nabízí čeští návrháři za tisíce
17 205 zhlédnutí -
Naučte se stínování – základ večerního líčení
13 116 zhlédnutí
-
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 195 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 034 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 584 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 036 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 406 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 100 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 486 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 001 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 368 zhlédnutí
Nejnovější videa
![](http://1gr.cz/u/IWEB30.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=Er7HW3&p=Dr5BaGPg%7cHdD1p5I_O-_M4c76k5&x=d-VzEz)