Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
Opravdu skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání. Vyzkoušejte pěnu z bílé čokolády s ořechovou oplatkou a rybízovou omáčkou. Čeká vás nepopsatelný chuťový zážitek.
Ořechová oplatka s pěnou z bílé čokolády a rybízovou omáčkou
Na ořechovou oplatku vyšleháme polovinu bílků s moučkovým cukrem a druhou polovinu s krupicovým cukrem. Oba sněhy dáme do mísy, přidáme nasekané vlašské ořechy a promícháme. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. Pak oplatku necháme vychladit a nakrájíme na menší kousky.
Na čokoládovou pěnu zahřejeme smetanu, a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Pak směs dáme do sifonové lahve a necháme vychladit 2 hodiny.
Na rybízovou omáčku dáme do kastrolu ovoce. Přidáme trochu vody a krupicový cukr a necháme 10 minut vařit. Mezi tím dáme marinovat fík do červeného vína.
Na talíř servírujeme rybízovou omáčku, čokoládovou pěnu, kousky oplatky a marinované fíky. Ozdobíme rybízem, mátou, jedlými květy a sekanými ořechy.
Ingredience
na ořechovou oplatku: bílky, moučkový cukr, krupicový cukr, vlašské ořechy
na čokoládovou pěnu: smetanu, bílou čokoládu
na rybízovou omáčku: rybíz, vodu, krupicový cukr
na dokončení: marinované fíky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Život v novém domě se stal pro rodinu děsivou můrou
23 136 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
1 039 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 110 zhlédnutí -
„Pulec“ je prý nejošklivější stavbou Brna
118 946 zhlédnutí -
Zloději zpackali přepadení, kvůli ruční brzdě
16 356 zhlédnutí -
Vteřiny od smrti v rallye speciálu Jana Černého
24 632 zhlédnutí -
10 faktů o Titaniku, které vám dosud nikdo neřekl
132 829 zhlédnutí -
Záběr svázaného chlapce odstartoval kauzu Kuřim
13 551 zhlédnutí -
Nohy jako krůtí rolka a další humus boty v ulicích
70 556 zhlédnutí -
Pád letadla Tomáše Bati: co se odehrálo na palubě?
10 732 zhlédnutí -
Ewa Farna: Tohle si chce vzít na Českého slavíka? 2/1
57 504 zhlédnutí -
V koho se promění démonická Lucie Bílá? Hádejte
1 012 zhlédnutí -
7 nejpodivnějších lékařských diagnóz
12 393 zhlédnutí -
Urbex: 20 let opuštěný důl vydává svědectví
12 158 zhlédnutí -
Vanessa: Do Egypta se už nikdy nechci vrátit
18 001 zhlédnutí -
Lovci kovů z ciziny útočí. Moc IQ ale nepobrali
129 046 zhlédnutí -
Vlčí jámy na Karlovarsku skrývají jeskynní led
14 202 zhlédnutí -
Buď Slovenka!
10 162 zhlédnutí -
Nehoda Václava Vydry: prokouslý jazyk a prasklá čéška
26 053 zhlédnutí -
Riskantní tah: Zločinec na útěku vběhl na dálnici
25 230 zhlédnutí -
Pragovka už je jen stínem své slávy
7 830 zhlédnutí -
Havlová přijela do Varů v utajení. Proč se skrývá?
8 318 zhlédnutí -
10 informací o snech, které vám vše objasní
10 854 zhlédnutí -
Vzpomínáte? Socialistické pořady pro děti a mládež
41 067 zhlédnutí -
Otazníky kolem havárie Dubčeka: počasí, nebo úmysl?
15 657 zhlédnutí -
Dětská hvězda Mourková: od holé hlavy k mrchám
11 845 zhlédnutí -
Takhle se cítí děti veganů: trend zdravé stravy
6 347 zhlédnutí -
Trik na umělecké zdobení nehtů. Pomůže houbička
11 622 zhlédnutí -
Bubílková o Šimkovi: Chtěla jsem, aby opustil ženu
105 913 zhlédnutí
-
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 327 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 078 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 599 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 056 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 549 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 110 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 512 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
11 015 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 403 zhlédnutí
Nejnovější videa

