• Zpravodajství
  • Živě
  • Slow
  • Pořady
  • Rozstřel
  • iDNES KINO

  • Sdílet video

    Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte

    Jemná chuť lososa, výrazné aroma citrusů jsou základními předpoklady pro neskutečně lahodnou a lehkou večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který si zamilujete.

    Opečený losos marinovaný v citrusech s omáčkou vierge, pečeným bramborem a špenátem

    Na marinádu smícháme krystalový cukr, sůl, oloupaný grep nakrájený na čtvrtiny, oloupaný pomeranč nakrájený na čtvrtky a nasekaný koriandr. Porci lososa vložíme do připravené marinády a necháme ho 30 minut marinovat v pokojové teplotě.

    Mezi tím dáme do osolené vody vařit brambory ve slupce.

    Na omáčku vlijeme do kastrůlku olivový olej. Přidáme do něj najemno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a olivy, citronovou kůru, poloviny cherry rajčat, citronovou šťávu, kapary se stopkou překrájené na poloviny. Zahřejeme, osolíme a promícháme. Těsně před podáváním do omáčky vsypeme nasekanou pažitku.

    Namarinovaného lososa zprudka opečeme z obou stran v pánvi s olivovým olejem. Pak ho dáme dopéct do trouby.

    Uvařené brambory překrájíme na poloviny a opečeme v rozpáleném oleji nejprve rozkrojenou částí dolu. Pak je otočíme a dopečeme. Necháme je okapat na ubrousku.

    Nakonec připravíme špenát. V kastrůlku na olivovém oleji necháme krátce zpěnit na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme špenát a krátce ho v oleji spaříme.

    Na talíř servírujeme špenát a opečené brambory, na ně položíme lososa a přelijeme omáčkou. Ozdobíme čerstvým koprem a klíčky.

    Ingredience

    Krystalový cukr, sůl, oloupaný grep, oloupaný pomeranč, čerstvý koriandr, filet lososa bez kůže, olivový olej, brambory ve slupce, česnek nakrájený na plátky, listový špenát, kopr a klíčky na ozdobu

    Na omáčku: olivový olej, najemno nakrájenou šalotku, podrcený česnek, citronovou kůru a šťávu, cherry rajčata nakrájená na poloviny, kapary se stopkami nakrájené na poloviny, nasekaná pažitka, sůl

    Sezónní kuchařka s AvantGarde

    Režie: Matěj Liška

    Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda

    Střih: Miloslav Liška

    © 2016 MAFRA, a.s.

    Komentáře

    Další videa