Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
Jemná chuť lososa, výrazné aroma citrusů jsou základními předpoklady pro neskutečně lahodnou a lehkou večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který si zamilujete.
Opečený losos marinovaný v citrusech s omáčkou vierge, pečeným bramborem a špenátem
Na marinádu smícháme krystalový cukr, sůl, oloupaný grep nakrájený na čtvrtiny, oloupaný pomeranč nakrájený na čtvrtky a nasekaný koriandr. Porci lososa vložíme do připravené marinády a necháme ho 30 minut marinovat v pokojové teplotě.
Mezi tím dáme do osolené vody vařit brambory ve slupce.
Na omáčku vlijeme do kastrůlku olivový olej. Přidáme do něj najemno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a olivy, citronovou kůru, poloviny cherry rajčat, citronovou šťávu, kapary se stopkou překrájené na poloviny. Zahřejeme, osolíme a promícháme. Těsně před podáváním do omáčky vsypeme nasekanou pažitku.
Namarinovaného lososa zprudka opečeme z obou stran v pánvi s olivovým olejem. Pak ho dáme dopéct do trouby.
Uvařené brambory překrájíme na poloviny a opečeme v rozpáleném oleji nejprve rozkrojenou částí dolu. Pak je otočíme a dopečeme. Necháme je okapat na ubrousku.
Nakonec připravíme špenát. V kastrůlku na olivovém oleji necháme krátce zpěnit na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme špenát a krátce ho v oleji spaříme.
Na talíř servírujeme špenát a opečené brambory, na ně položíme lososa a přelijeme omáčkou. Ozdobíme čerstvým koprem a klíčky.
Ingredience
Krystalový cukr, sůl, oloupaný grep, oloupaný pomeranč, čerstvý koriandr, filet lososa bez kůže, olivový olej, brambory ve slupce, česnek nakrájený na plátky, listový špenát, kopr a klíčky na ozdobu
Na omáčku: olivový olej, najemno nakrájenou šalotku, podrcený česnek, citronovou kůru a šťávu, cherry rajčata nakrájená na poloviny, kapary se stopkami nakrájené na poloviny, nasekaná pažitka, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Horolezec Radek Jaroš: Nahoře je smrt vždy blízko
23 636 zhlédnutí -
Navzdory rakovině odletěla za svým snem
13 277 zhlédnutí -
Je čas prořezat stromy na zahradě. Víme, jak na to
54 738 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš známou osobnost?
1 287 zhlédnutí -
Módní peklo: dramatická zákoutí odhalených těl
52 222 zhlédnutí -
Vyrobte si sami: stylová police téměř zadarmo
16 731 zhlédnutí -
Syn Morávkové dělá ve Varech za kasou. Nemá na lístek?
14 479 zhlédnutí -
Medřická zažila lásku i bolest, přišla o dítě
4 745 zhlédnutí -
Výlet v Alpách s dozorující helikoptérou
3 028 zhlédnutí -
Bydlení na samotě u lesa: pořiďte si elektrárnu
19 203 zhlédnutí -
Česká fotografka svými snímky dobyla svět
8 685 zhlédnutí -
Bára Rektorová - Královna sushi
4 858 zhlédnutí -
Živá Barbie a další šílené úlety v letních ulicích
52 024 zhlédnutí -
Matásek: Z Básníků se vystřihly celé scény
142 922 zhlédnutí -
-
10 mýtů o psech, které si okamžitě vymažte z hlavy
66 169 zhlédnutí -
Tohle jsou pravidla správného odličování
23 403 zhlédnutí -
Podívejte se na střeva počítače
3 161 zhlédnutí -
Odulé umělé tváře: když muži propadnou plastice
108 832 zhlédnutí -
Policistka v převleku zneškodnila únosce
53 145 zhlédnutí -
Kam nanášet voňavku. Tereza je fklidu!
4 115 zhlédnutí -
Za nechtěné dárky utratíme ročně 700 milionů liber
584 zhlédnutí -
Módní peklo: smrtící sportovní elegance a dole bez
20 652 zhlédnutí -
Super trik na elegantní a jednoduchý drdol
28 258 zhlédnutí -
Módní plesové peklo: volány z vaty a spláclá prsa
29 016 zhlédnutí -
Moderní fotr rozebírá dětskou poezii
14 015 zhlédnutí -
5 věcí, které vám ve škole zatajili o Husovi
48 477 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 024 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 032 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí