Další videa
-
-
-
Tajemný cínový důl v Česku přitahuje filmaře
11 027 zhlédnutí -
Slavný japanolog odmítl roli ve Formanově filmu
8 190 zhlédnutí -
Tohle nezkoušejte: sex na balkoně je stál život
66 067 zhlédnutí -
Spojte fotky s oknem do designové nástěnky
5 835 zhlédnutí -
Tohle o seriálu 30 případů majora Zemana nevíte
62 204 zhlédnutí -
Tajemný Kittelův dům. Zde se upisovalo ďáblu
23 048 zhlédnutí -
Filmové chyby: ani Vrchní, prchni! před nimi neutekl
125 964 zhlédnutí -
A bude hůř! Na Měsíc měl letět Menšík
29 812 zhlédnutí -
10 fascinujících funkcí mozku, které neovlivníte
103 090 zhlédnutí -
Proč nejsou muži vhodní na mateřskou dovolenou
11 766 zhlédnutí -
Hřiště pro děti bohatých. Co na něm najdete?
70 831 zhlédnutí -
Petr Zvěřina na ulici: žebrání o jídlo
16 988 zhlédnutí -
Vychytávky do auta
14 857 zhlédnutí -
Kam vede zhoubná posedlost zdravou výživou
25 955 zhlédnutí -
Retro zprávy: Kolektiv fotbalistek útočí svými těly
536 981 zhlédnutí -
Tohle módní peklo nabízí čeští návrháři za tisíce
17 202 zhlédnutí -
Útrapy otce na mateřské: Chudák, chtěl vydělávat
8 756 zhlédnutí -
Řepka utekl z natáčení. Kristelová mu zakázala mluvit
113 787 zhlédnutí -
Brutální proměna jí vyrazila dech. Jak se vám líbí?
136 726 zhlédnutí -
Módní peklo: Kalhotky a děsivá madla lásky v ulicích
120 678 zhlédnutí -
Kobra Hany Gregorové je zpět. Budou zase básnit?
9 848 zhlédnutí -
Obřad za půl miliardy. A jaká byla vaše svatba?
3 237 zhlédnutí -
Opuštěný kostel: Zloději vyřízli obraz z oltáře
8 490 zhlédnutí -
Karel Janeček: Má likvidace by mohla být pomstou
54 274 zhlédnutí -
Krutá výzva. Kdo vydrží se švábem v plynové masce?
10 720 zhlédnutí -
Správné lakování nehtů, krok za krokem
22 123 zhlédnutí -
Petr Zvěřina: Je na dně a soudí se o cizí dítě
66 864 zhlédnutí -
5 nejbrutálnějších zločinů v dějinách
48 139 zhlédnutí
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
- Počet zhlédnutí: 11 160
- Přehrát všechny epizody
- Stránka pořadu
- Sdílejte:Facebook
Jemná chuť lososa, výrazné aroma citrusů jsou základními předpoklady pro neskutečně lahodnou a lehkou večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který si zamilujete.
Opečený losos marinovaný v citrusech s omáčkou vierge, pečeným bramborem a špenátem
Na marinádu smícháme krystalový cukr, sůl, oloupaný grep nakrájený na čtvrtiny, oloupaný pomeranč nakrájený na čtvrtky a nasekaný koriandr. Porci lososa vložíme do připravené marinády a necháme ho 30 minut marinovat v pokojové teplotě.
Mezi tím dáme do osolené vody vařit brambory ve slupce.
Na omáčku vlijeme do kastrůlku olivový olej. Přidáme do něj najemno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a olivy, citronovou kůru, poloviny cherry rajčat, citronovou šťávu, kapary se stopkou překrájené na poloviny. Zahřejeme, osolíme a promícháme. Těsně před podáváním do omáčky vsypeme nasekanou pažitku.
Namarinovaného lososa zprudka opečeme z obou stran v pánvi s olivovým olejem. Pak ho dáme dopéct do trouby.
Uvařené brambory překrájíme na poloviny a opečeme v rozpáleném oleji nejprve rozkrojenou částí dolu. Pak je otočíme a dopečeme. Necháme je okapat na ubrousku.
Nakonec připravíme špenát. V kastrůlku na olivovém oleji necháme krátce zpěnit na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme špenát a krátce ho v oleji spaříme.
Na talíř servírujeme špenát a opečené brambory, na ně položíme lososa a přelijeme omáčkou. Ozdobíme čerstvým koprem a klíčky.
Ingredience
Krystalový cukr, sůl, oloupaný grep, oloupaný pomeranč, čerstvý koriandr, filet lososa bez kůže, olivový olej, brambory ve slupce, česnek nakrájený na plátky, listový špenát, kopr a klíčky na ozdobu
Na omáčku: olivový olej, najemno nakrájenou šalotku, podrcený česnek, citronovou kůru a šťávu, cherry rajčata nakrájená na poloviny, kapary se stopkami nakrájené na poloviny, nasekaná pažitka, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Sezónní kuchařka s AvantGarde : další epizody
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 513 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 041 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
10 900 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 538 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
10 999 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 078 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 442 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 971 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 322 zhlédnutí
Vložte video do stránky:
Komentáře
Nejnovější videa

