Další videa
-
-
Módní peklo. Průsvitná sukénka a podkolenky
86 827 zhlédnutí -
Heidi Janků: Proč jsem nikdy neměla děti
157 589 zhlédnutí -
7 věcí, které Čechům na Zélandu nejvíce vadí
32 571 zhlédnutí -
Těhotenské mýty: za velkou hlavu může pečivo
4 185 zhlédnutí -
Filmové chyby: Marečku, podejte mi pero!
146 509 zhlédnutí -
Vypijete pivo hlavou dolů? Beer-pong v Chorvatsku
886 zhlédnutí -
Módní peklo. Křoví v podpaží děsí vždy a všude
73 888 zhlédnutí -
Toto jsou nejkrásnější výhledy jižních Čech
7 514 zhlédnutí -
Mekongský bobtail: pes v kočičím těle
12 459 zhlédnutí -
Nejlepší basketbalistka Evropy skončila za pultem
55 605 zhlédnutí -
Ovce nejsou primitivní. Chcete vědět proč?
4 849 zhlédnutí -
Nešikovný zloděj: takhle se televize nekrade!
9 408 zhlédnutí -
Nahradily smajlíky všechny naše emoce?
2 729 zhlédnutí -
Hipsterský dárek pro kohokoli. Tereza je fklidu!
8 987 zhlédnutí -
10 nejšílenějších požadavků hudebních hvězd
28 768 zhlédnutí -
Skrytá kamera: Reakce lidí na očividnou krádež
8 897 zhlédnutí -
Na ruské svatbě. Host chtěl podřezat svědka
75 246 zhlédnutí -
6 věcí, bez kterých nebyla v roce 1980 dovolená
30 057 zhlédnutí -
Nikdy nebyla u kadeřníka. Jak dopadla proměna?
43 898 zhlédnutí -
Je na Hodonínsku ztracené město i s hradbami?
16 310 zhlédnutí -
Dagmar Pecková: Každý se bojí nálepky blázna
12 050 zhlédnutí -
Rychle a jednoduše. Špekový knedlík z veky
9 996 zhlédnutí -
Hrad Potštejn ukrývá poklad. Nebyl zatím nalezen
12 347 zhlédnutí -
Smrt, alkohol a dluhy. Stále hledá toho pravého
2 449 zhlédnutí -
TOP 6 psích herců: bez koho se režiséři neobešli?
3 910 zhlédnutí -
Sobotka jako neohrožený Neo z Matrixu! Zachrání tě
2 466 zhlédnutí -
Hamburger ze 100 krav: co jste o jídle nevěděli
11 595 zhlédnutí -
8 nejotravnějších věcí, které dělají lidé v MHD
13 823 zhlédnutí
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
- Počet zhlédnutí: 11 160
- Přehrát všechny epizody
- Stránka pořadu
- Sdílejte:Facebook
Jemná chuť lososa, výrazné aroma citrusů jsou základními předpoklady pro neskutečně lahodnou a lehkou večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který si zamilujete.
Opečený losos marinovaný v citrusech s omáčkou vierge, pečeným bramborem a špenátem
Na marinádu smícháme krystalový cukr, sůl, oloupaný grep nakrájený na čtvrtiny, oloupaný pomeranč nakrájený na čtvrtky a nasekaný koriandr. Porci lososa vložíme do připravené marinády a necháme ho 30 minut marinovat v pokojové teplotě.
Mezi tím dáme do osolené vody vařit brambory ve slupce.
Na omáčku vlijeme do kastrůlku olivový olej. Přidáme do něj najemno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a olivy, citronovou kůru, poloviny cherry rajčat, citronovou šťávu, kapary se stopkou překrájené na poloviny. Zahřejeme, osolíme a promícháme. Těsně před podáváním do omáčky vsypeme nasekanou pažitku.
Namarinovaného lososa zprudka opečeme z obou stran v pánvi s olivovým olejem. Pak ho dáme dopéct do trouby.
Uvařené brambory překrájíme na poloviny a opečeme v rozpáleném oleji nejprve rozkrojenou částí dolu. Pak je otočíme a dopečeme. Necháme je okapat na ubrousku.
Nakonec připravíme špenát. V kastrůlku na olivovém oleji necháme krátce zpěnit na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme špenát a krátce ho v oleji spaříme.
Na talíř servírujeme špenát a opečené brambory, na ně položíme lososa a přelijeme omáčkou. Ozdobíme čerstvým koprem a klíčky.
Ingredience
Krystalový cukr, sůl, oloupaný grep, oloupaný pomeranč, čerstvý koriandr, filet lososa bez kůže, olivový olej, brambory ve slupce, česnek nakrájený na plátky, listový špenát, kopr a klíčky na ozdobu
Na omáčku: olivový olej, najemno nakrájenou šalotku, podrcený česnek, citronovou kůru a šťávu, cherry rajčata nakrájená na poloviny, kapary se stopkami nakrájené na poloviny, nasekaná pažitka, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Sezónní kuchařka s AvantGarde : další epizody
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 513 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 041 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
10 900 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 537 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
10 999 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 078 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 441 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 970 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 322 zhlédnutí
Vložte video do stránky:
Komentáře
Nejnovější videa

