Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
Dýňová polévka podle šéfkuchaře Petra Vláska je sama o sobě fantastická. K absolutní dokonalosti jí však přivedou kachní krokety.
Ingredience
Dýně Hokaido, olivový olej, sůl, česnek, mrkev, rostlinný olej, cibule, kari pasta, kokosové mléko, dýňová semínka, dýňový olej, klíčky
Kachní krokety: kachní stehno, sůl, drcený kmín, smetana, vejce, strouhanka, olej na smažení
Postup
Z dýně vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Kostky dýně dáme do pekáče. Pokapeme olejem, osolíme a přidáme podrcené stroužky česneku. Kachní stehno na krokety osolíme a posypeme kmínem. Přidáme do pekáče k dýni. Pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 75 minut, až bude dýně i kachna měkká. Mrkev nakrájíme na púlkolečka a orestujeme ji na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme kari pastu. Krátce orestujeme. Zalijeme kokosovým mlékem a provaříme. Přidáme opečenou dýni a vaříme asi 20 – 25 minut. Pak polévku rozmixujeme dohladka. Upečené a vychladlé kachní stehno obereme. Maso rozmixujeme. Přidáme smetanu, špetku soli a rozšlehané vejce a rozmixujeme. Z kachní fáše vytvoříme kuličky a obalíme je ve strouhance. Usmažíme je v oleji dozlatova a necháme okapat na ubrousku. Krokety servírujeme s dýňovou polévkou. Ozdobíme praženými dýňovými semínky, dýňovým olejem a klíčky.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Nikdy nebyla u kadeřníka. Jak dopadla proměna?
43 944 zhlédnutí -
Udělejte si sami: Ze starého ráfku designový držák nádobí
9 123 zhlédnutí -
Obřad za půl miliardy. A jaká byla vaše svatba?
3 242 zhlédnutí -
Naučte se slavnostně sametové líčení
6 792 zhlédnutí -
Šílenec olepený peřím běhal po Staromáku
15 524 zhlédnutí -
Buďte troufalá i s velikostí XXL!
50 945 zhlédnutí -
Zvířata ve vězení? Zatkli kozu i kočku pašeračku
7 582 zhlédnutí -
Mladá a neklidná Miley Cyrus: co všechno ukázala?
111 425 zhlédnutí -
Blonďatý ďábel: dcera českého emigranta vražedkyní
19 199 zhlédnutí -
Buď Slovenka!
10 159 zhlédnutí -
Yemi překonal domácí násilí a dobyl svět
11 903 zhlédnutí -
-
Víte, jaká je nejstarší písemnost v Česku?
12 255 zhlédnutí -
Rapper Ego a jeho obří Mercedes
106 411 zhlédnutí -
Moderátorky v Česku? Tereza je fklidu!
9 188 zhlédnutí -
Vibrační liposukce. Ploché břicho uvidíte za měsíc
3 686 zhlédnutí -
Slipy, nebo boxerky? Dámy, poraďte svému chlapovi
55 586 zhlédnutí -
MamaLifestyle: slavná vlogerka Vám ukáže manžela!
32 373 zhlédnutí -
Suchánek a Genzer. Co by bylo, kdyby nebyly uši
75 164 zhlédnutí -
Odvážná řidička uhájila auto a zahnala zloděje
16 586 zhlédnutí -
Roman Skamene: Se ženou jsme si chtěli pustit plyn
40 910 zhlédnutí -
FameTeam vaří zmrzlinu. Jak to asi dopadlo?
45 569 zhlédnutí -
Multimilionář Kapitán Demo a jeho limuzína
85 451 zhlédnutí -
Kdo vymyslel nanuk? Budete překvapeni
21 028 zhlédnutí -
V čem jezdí Ben Cristovao?
128 563 zhlédnutí -
Cornish rex: kočka s psí povahou a ovčí srstí
8 348 zhlédnutí -
Marie: Z obchodu s parukami jsem utekla s pláčem
5 878 zhlédnutí -
Hvězdný styl podle Jany Plodkové jako Single Lady
3 629 zhlédnutí -
Maťo Harich a jeho šmajchl kabinet na kolech
87 661 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 524 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 184 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 027 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 033 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 400 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 098 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 997 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí