Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
Opravdu skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání. Vyzkoušejte pěnu z bílé čokolády s ořechovou oplatkou a rybízovou omáčkou. Čeká vás nepopsatelný chuťový zážitek.
Ořechová oplatka s pěnou z bílé čokolády a rybízovou omáčkou
Na ořechovou oplatku vyšleháme polovinu bílků s moučkovým cukrem a druhou polovinu s krupicovým cukrem. Oba sněhy dáme do mísy, přidáme nasekané vlašské ořechy a promícháme. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. Pak oplatku necháme vychladit a nakrájíme na menší kousky.
Na čokoládovou pěnu zahřejeme smetanu, a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Pak směs dáme do sifonové lahve a necháme vychladit 2 hodiny.
Na rybízovou omáčku dáme do kastrolu ovoce. Přidáme trochu vody a krupicový cukr a necháme 10 minut vařit. Mezi tím dáme marinovat fík do červeného vína.
Na talíř servírujeme rybízovou omáčku, čokoládovou pěnu, kousky oplatky a marinované fíky. Ozdobíme rybízem, mátou, jedlými květy a sekanými ořechy.
Ingredience
na ořechovou oplatku: bílky, moučkový cukr, krupicový cukr, vlašské ořechy
na čokoládovou pěnu: smetanu, bílou čokoládu
na rybízovou omáčku: rybíz, vodu, krupicový cukr
na dokončení: marinované fíky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Thom Artway a jeho pekáč z roku 96!
44 371 zhlédnutí -
Které slavné mamince patří tenhle sexy zadeček?
19 284 zhlédnutí -
Mladík ignoroval policejní zátarasy, přišel o auto
29 383 zhlédnutí -
6 nemocí, které můžete chytit při líbání
3 564 zhlédnutí -
Příběh vůle a odhodlání. Hudbou bojuje s osudem
2 234 zhlédnutí -
Andrea Pomeje: Jirkovi zbývá 42 dní
306 075 zhlédnutí -
Pánové, takhle jednoduše si uděláte sexy Vánoce
46 692 zhlédnutí -
Vrány hravě překonávají v testech i malé děti
8 859 zhlédnutí -
To bylo těsné. Hořící hasič o vlásek unikl smrti
17 050 zhlédnutí -
Neuvěříte, co se děje uvnitř klavíru
3 422 zhlédnutí -
Zhubněte s power jógou - kdykoli posílíte celé své tělo!
10 744 zhlédnutí -
Jak by vypadal dnešní svět s vládou Třetí říše?
30 472 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Cínový důl v Krušných horách: nechráněný unikát
5 121 zhlédnutí -
Praha neznámá: Střešovické vítězství nad komunisty
5 491 zhlédnutí -
Udělal 50 milionů hlaviček, následovala operace
10 380 zhlédnutí -
Slavná Poldovka je dnes místem k pláči
5 065 zhlédnutí -
7 věcí, které Čechům na Zélandu nejvíce vadí
32 608 zhlédnutí -
Je horší velet vojákům, dětem, nebo Písaříkovi?
3 625 zhlédnutí -
Alternativní Češi v Austrálii. Děti neočkují
88 722 zhlédnutí -
7 měst s nejdražším bydlením na světě
9 380 zhlédnutí -
Švábi se učí a přežili by i jadernou válku
1 728 zhlédnutí -
Youtuber Jirka Král a jeho BMW za 2,5 milionu
118 876 zhlédnutí -
Z porna do eskortu: Je to anonymní a lépe platí
311 210 zhlédnutí -
Čas připravit adventní věnec je tady
34 511 zhlédnutí -
Václav Neckář I: Co mě udrželo při životě
10 140 zhlédnutí -
Pivaři, pozor. Tenhle rekord zaručeně nepřekonáte
6 317 zhlédnutí -
Míra Nosek dostal na motokárách žihadlo
6 337 zhlédnutí
-
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 025 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 032 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí